18-годишен студент измисли сутиен, който открива рак на гърдата

24
прочитания
От
JILO.BG

18-годишен студент от Мексико е разработил сутиен, който може да открие признаци на рак на гърдата в ранните етапи. Джулиан Риос Канту (Julian Rios Канту) казва, че той е бил вдъхновен от майка му, която смело се бори с рак на гърдата.

Изобретението на  мексиканския студент му спечелва главната награда на Global Student Entrepreneur Awards. Когато създава своя продукт, който е наречен EVA, момчето помага и на тримата си приятели, които работят за кампанията « Higia Technologies ». Така с общи усилия започва да се произвежда сутиен в помощ на жените с генетично предразположение към рак.

Сутиенът „EVA” е оборудван с 200 биосензори, които помагат допира на сутиена към повърхността на гърдите да отчита промените в температурата, теглото и формата им. В някои случаи покачването на температурата предполага по-голям приток на кръв - което означава, че кръвоносните съдове се захранват от нещо, което може да бъде предпоставка за развитието на раковите клетки.

Джулиан Рос Канту препоръчва на дамите да носят този сутиен около 60-90 минути на седмица, достатъчно време да бъде идентифицирано евентуално заболяване.

Източник:vinegred.ru

Тагове: 

Още от Знание
.