Актьори скочиха срещу забавянето на ТЕЛК пенсиите

0

„Забавените ТЕЛК пенсии са геноцид! Хората, които ги чакат, са в неравностойно положение, оставени на произвола на съдбата. Без да могат да си купят животоспасяващи лекарства и храна.“ Това заяви пред „България Днес“ актьорът Славчо Пеев по повод новото забавяне на ТЕЛК пенсиите.

Самият Пеев също има проблеми със здравето. Заради тромавите процедури хората с увреждания губят социални помощи и прекъсват лечението си.

За забавяния на телковите решения сигнализира омбудсманът Диана Ковачева. Жалбите до нея от хора с увреждания са многобройни. По проблемите на експертните комисии бе организирана и кръгла маса в Народното събрание. Въпреки споделените проблеми на хората с увреждания и частичната електронизация на процеса осезателна промяна няма. Оправданията на здравните власти най-често са, че има претовареност и липсват достатъчно специалисти, които да удостоверяват здравния статус на пациентите. Според Славчо Пеев забавянето на ТЕЛК решенията и оставянето на най-нуждаещите се без пари е нечовешка гавра с тях.

„Дори в глутницата с вълци най-старите и болните вървят отпред, за да може здравата общност да им помага. В нашата държава хората в неравностойно положение са оставени сами да се справят с трудностите и болестите си. В България нещата са по-зле от вълчата глутница – оцеляват най-силните“, казва любимият на поколения актьор.


Прегледана: 150278

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече