БНТ уволни Цветана Манева

0

Актрисата отпадна от сериала „Дъщерите на София”, причините са здравословни

Две години забавяне на работата по нов сериал в БНТ се оказаха фатални за участието в него на една от последните легенди на нашата сцена – Цветана Манева. Тя изненадващо е отпаднала от проекта „Дъщерите на София”, който уж щеше да се снима още през 2022-а, но се отложи чак за идната пролет. Голямата актриса трябваше да изпълнява главна роля в него, но се е наложило да се оттегли. Говори се, че причината е в разклатеното й здраве, което се влошило в рамките на тези 2 години.

Новият сериал ще бъде семейна история за една майка – София, и нейните три дъщери, чиито роли се изпълняват от Койна Русева, Теодора Духовникова и Радина Кърджилова, пише Уикенд. Още преди две години беше съобщено, че майката ще се играе от Цветана Манева. Това се случи няколко месеца след като тя съобщи официално, че се оттегля от театралната сцена. Ирония на съдбата е, че днес актрисата все още продължава от време на време да се появява пред публика, но няма да може да участва в сериала.
Още когато съобщи, че слиза от сцената, се разчу, че причината е проблем с нейното здраве, заради който не винаги е в състояние да спазва професионалните си ангажименти в театъра. Самата Цветана е споделяла със свои близки, че има сериозни проблеми с паметта и не може да запомни репликите си.
Пред камерите обаче има дубли и монтаж, благодарение на които всички грешки на актьорите са поправими. Затова е изненадващо, че Цветана е отпаднала именно от сериал. Светлината в тунела в случая е, че ролята й е дадена на друга голяма актриса и също толкова обичана от публиката актриса, а именно Мария Каварджикова. Почитателите й със сигурност ще се радват отново да я видят на малкия екран, след като преди няколко години проследиха съдбата на героинята й в друг български сериал – „Откраднат живот” на Нова тв. Каварджикова беше изключителна в ролята на страдащата от деменция Евгения Генадиева.  
В „Дъщерите на София” ще има и силно мъжко присъствие. С главните мъжки роли в него са натоварени Ивайло Христов, Деян Донков и Юлиан Вергов. Главен сценарист е нашумялата писателка Рене Карабаш, а режисьор е дъщерята на Александър Морфов – Неда Морфова. Снимките започват през пролетта на Южното ни Черноморие.
Към края на годината Рене Карабаш очаква да започнат снимки и на кинофилм по една от книгите й – „Остайница”. Сюжетът й е изграден около албанския обичай жени в отдалечени местности да дават клетва, че ще се превърнат в мъже. Все още не е съобщено кои ще са основните актьори в тази лента.Прегледана: 81258

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече