Вече е звезда! Ето какво се случва с най-малката жена в света

LOS ANGELES, CA - OCTOBER 05: Actresses Jyoti Amge (L) and Emma Roberts pose at the after party for the premiere screening of FX's "American Horror Story: Freak Show" at the Roosevelt Hotel on October 5, 2014 in Los Angeles, California. (Photo by Kevin Winter/Getty Images)
0

Лилипут стана тв звезда, преди това се е срещала с най-високия мъж

63 сантима е ръстът на най-ниската жена на планетата, пише България Днес. Джоти Амг от Индия е отличена от „Гинес“ за най-маломерната дама в света.

Тя носи тази титла и е абонирана за сертификати от Книгата на рекордите от 2009 г. насам. Дотогава тя фигурира в класациите, но като най-ниската тийнейджърка на Земята. Джоти успява да постигне много в живота въпреки трудностите. Сега тя е в Италия за участие в телевизионна продукция и има шанса да стане звезда. Индийката е с толкова скромен ръст, защото страда от рядък синдром. Освен че е ниска, нейният организъм амортизира по-бързо – на 29 тя вече изглежда като на 50. Ускореното състаряване вещае и по-скорошна смърт за пациентката, но тя не се плаши от нищо и иска да изживее живота си пълноценно. В това я подкрепят и нейните родители – Джоти има щастието да се роди в прогресивно семейство. Те я изпращат на училище до гимназия. Там тя седи на специално маломерно бюро.

„До петгодишна беше с изоставащ, но все пак приемлив ръст. Тогава спря да расте изобщо“, споделя майка й. Родителите й са принудени да й поръчат специални дрехи, специални прибори и специални бижута.

В училище Джоти отнася немалко подигравки и булинг, но е една от отличничките. Днес тя е по-известна от всички си съученици, взети заедно. През 2018 г. Джоти се запознава лично с най-високия мъж на планетата – Султан Кьосен. Тя се среща с кюрда от Турция в Кайро, Египет. 

Прегледана: 115114

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече