Вижте как кметът Димитър Бръчков граби от залъка на най-бедните в Петрич! (документ)

0

Кметът Димитър Бръчков краде от залъка на най-бедните в Петрич! Нов сигнал до Narod.bg разкри, че градоначалникът е сключил серия договори за доставка на хранителни продукти за обществената трапезария, единият от които за 145 000 лева, с фирмата на своя приятел Андон Радославов Марков, собственик на фирма „Тони Марков“ ЕООД.

Фрапиращи са цените, на които кметът и бизнесменът са подписали договор за доставка на храните, които са двойно по-скъпи НА ЕДРО, отколкото на дребно в магазина.

Проверката на Narod.bg показа, че например цената на килограм замразено пилешко в голяма верига хипермаркети НА ДРЕБНО е едва 5,48 лв. за килограм с ДДС. А според кмета Бръчков е нормално да купува по 8,64 НА ЕДРО, т.е., 3 лева по-скъпо от пазарната цена в магазина, което е откровена кражба от залъка на най-бедните петричани.

Олиото също е повод да се гепи – докато офертата, одобрена от Бръчката, е за 4,78 без ДДС, т.е., над 5,73 лева, в магазина бутилката шарлан се намира на 2,59 лева. Демек, двойно по-евтино от доставките за най-бедните в Петрич.

Още един пример – пилешкото филе, което НА ДРЕБНО се продава по 10,99 лв., в офертата, приета от кмета Димитър Бръчков, е таксувано по 14,93 лева без ДДС, т.е., реалната цена за доставка става 17,91 лв. – цели 6 лева над пазарната стойност.

И последно – изчистена замразена скумрия без глави, която в хипермаркета е 4,79 лв. за килограм с ДДС, в далаверата на Бръчков и приятелят му – бизнесмен идва на 7 лева без данъка, т.е., крайната е цена е 8,40 лева, точно двойно по-скъпа от магазинната.

При това изобщо не претендираме, че сме намерили най-евтината оферта в магазина.

Мълвата в Петрич носи, че за да се стигне до този ощетяващ общината договор, кметът с над 30 преписки и досъдебни производства инкасира месечен бонус от 10 000 лева, което е работа на прокуратурата на докаже и накаже.

Тони Марков пък, доволен от схемата, отскоро е горд собственик на мерцедес S класа. Толкова за обществените поръчки за кухнята на най-бедните в Петрич.

Прегледана: 97494

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече