Война и у нас! Джаферович с удар срещу Нона Йотова: Изперкала лелка, а и комунистка!

0

„Поканил футболиста Ваня Джаферович, който е от Босна и Херцеговина. Република, която се отдели след войната на НАТО срещу Югославия. И прави аналогия между Босна и Херцеговина и Украйна. И плаче от глупост. Хайде поканете някой, който може да мисли, а не да ми реве пред телевизора.“

С тези думи пламна войната между Нона Йотова и Ваня Джаферович. Всъщност коментарът е на съпругът й Богомил Бонев, който използва профила на жена си във Фейсбук, тъй като неговият е баннат.

Повод стана участието на бившия футболист в предаването „120 минути“, където победителят от „Сървайвър“ разказа за детството по време, на което е преживял ужаса на войната в Босна.

„По бтв предаването „120 минути“ става все по-манипулативно. Жалко за водещия. Имаше надежда да стане независим журналист. Виж, момче. Явно от много удари на топката в главата не можеш да схванеш аналогията. Родната ти страна не се отъждествява с Украйна, а с Донбас. Украйна не се отъждествява с Русия, а с Милошевич. А освободителят ти, ако приемеш че е НАТО, в случая се явява точно Русия, но по много по-хуманен начин. Хайде поканете някой, който може да мисли, а не да ми реве пред телевизора“, призова Бонев през профила на Нона Йотова.

Отговорът на Ваня Джаферович не закъсня:

„Само да ви покажа дефиницията на „тъжна изперкала лелка“, а на всичкото отгоре и комунистка. Поне да си провери фактите и тогава да ръси русофилските си тъпотии.

 Ударът на НАТО срещу Югославия беше през 1999-а година, докато войната в бивша Югославия е от 90-а до 95-а. Двете събития нямат нищо общо едното с друго, а да не говорим за сравненията след това. Жалка картина“.

Подобни ожесточени дебати се водят между редица известни наши личности, което само показва разделението на българите по отношение на войната в Украйна.

Прегледана: 138756

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече