Гена Трайкова се оказа гей активистка

0

Бившата шефка в Би Ти Ви е в съвета на фондацията, взела 93 бона от фонд „Култура” за шоу с травестити

Гена Трайкова е убедена гей защитничка и активистка. Уволнената бивша шефка на новините в Би Ти Ви е член на консултативния съвет към една от столичните фондации, които се занимават с подкрепа на хомосексуални, бисексуални и транссексуални. Това е фондацията, за която точно преди година се разчу, че е спечелила над 93 000 лева от фонд „Култура”, за да прави шоу с травестити.

Любопитно е, че Гена Трайкова е била в съвета на гей фондацията още докато е работела като шефка на новините в Би Ти Ви, пише Уикенд. На официалния сайт на организацията в нейната визитка все още пише, че е главен редактор „Новини” в медийната група, въпреки че не работи там вече повече от 3 години. Тя напусна месец след като телевизията уволни бившия й любим и дългогодишен колега Венелин Петков, чиято дясна ръка винаги е била. Тази стара информация на сайта на фондацията само потвърждава, че Трайкова е била неин сътрудник още докато е работела в най-влиятелната за онова време телевизия у нас.
По-паметливите помнят, че в новинарските и актуалните предавания на Би Ти Ви в продължение на години редовно се дискутираше темата с правата на хомосексуалните и се водеше открита пропаганда в защита на гей връзките и гей браковете. Там постоянно се канеха еднополови двойки, за да разказват за щастливия си живот заедно и да привличат зрителска симпатия. Случайно, или не, тази вълна в момента е затихнала, а прекъсването на гей темата секна приблизително по същото време, по което Гена напусна Би Ти Ви.
Едва ли е обикновено съвпадение, че малко след тази професионална раздяла се разчу, че Трайкова чете лекции пред гей общността. Миналата година пък гръмна скандалът, че фондацията, която стои зад заведение в центъра на София, е получила над 93 бона от Национален фонд „Култура” по проект, част от който е шоу с бинго игри, водено от три драг кралици. Този проект е бил финансиран през 2022-а – година след напускането на Гена. Програмата, по която са били отпуснати парите, е „Възстановяване и развитие на частни културни организации”. Малко преди скандала с парите за драг каин шоуто се разчу, че журналистката заедно с Венелин Петков е започнала работа в Университета за национално и световно стопанство, магистърска програма „Мултимедийна журналистика”.


Прегледана: 49630

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече