Дрегерът, с който тествали Белослава, бил без пломба

Белослава
0

Катаджиите, които хванаха певицата Белослава да шофира пияна, са прецакали делото срещу нея, съобщи „Телеграф“, като се позовава на свои източници.

От Софийската районна прокуратура са изискали от ченгетата всички материали и справки по случая, но са се хванали за главата, след като са ги получили.

Под въпрос

Причината за това е дрегерът, на който е духала звездата около 4:30 ч в нощта след рождения си ден в столичния квартал „Княжево“. Според разпространената информация машинката е отчела 1,25 промила алкохол. В този случай Законът за движение по пътищата казва, че не е възможно наказателната отговорност да бъде заменена с административнонаказателна и във всички случаи ще бъде образувано досъдебно производство, което може да завърши със споразумение или с присъда (осъдителна или оправдателна).

Наказанията са лишаване от свобода от една до три години и с глоба от двеста до хиляда лева. Това обаче при Белослава, която беше лице на кампанията „Не карам пил” няма как да се случи, тъй като дрегерът, предоставен от ченгетата, се оказва, че е без задължителната пломба, което поставя под въпрос достоверността на данните от него. Заради това прокуратурата не е намерила достатъчно основание, за да повдигне обвинение в съда срещу звездата и дело няма как да има.

Кръвни проби

Първоначално излезе информация, че са взети и кръвни проби от певицата, за да се установи с по-голяма точност промилите алкохол, но по-късно се оказа, че тя е отказала да направи такива изследвания.

Прегледана: 100718

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече