Есил Дюран разцъфна на 50 г.

0

Звездата от „Капките” живее втори живот след адска катастрофа в Норвегия и няколко операции

Най-голямата любов на Есил Дюран е тази, която изпитва към себе си, защото така може да обича всички останали. Това заяви певицата в шоуто „Като две капки вода”, в чиято първа седмица стана победител с брилятната си имитация на Арета Франклин. Любовта към себе си е и тайната за свежия, младежки вид на певицата от турски произход, която ще празнува 53-тия си рожден ден на 5 юли.

Исмагюл Дуран Наим, както е рожденото й име, смята, че трябва да се научиш да се обичаш, защото така ще си в синхрон с душата си. И още – да бъдеш естествен, да искаш да растеш, което и изтъкна като причина да се включи в шоуто. „Промяната е живот, и животът е движение. Движение във всеки смисъл. Остаряваш, когато спреш”, споделя певицата с емблематичната широка усмивка. И тя е сред оръжията й срещу остаряването, наравно със задължителните упражнения всяка седмица. Най-важното обаче е начинът, по който се чувства.
След като прехвърли 50-те, Есил Дюран каза в свое интервю: „По-удобно в кожата си не съм се чувствала”. Личи й. Умее да поддържа бодър духа си, макар че е имала не само житейски препятствия, а и много тежки моменти. Сред тях е Възродителния процес, който със семейството й понасят трудно, и катастрофата в Норвегия, от която певицата оцелява по чудо и се възстановява с месеци след няколко операции.
„Красотата трябва да ме заобикаля, да е наоколо, в мен, около мен. Само това е начинът човек да се пази през годините и да не остарява неестетично”, споделя Есил.

Признава, че преди да навърши 50, имало период, в който била стресирана от приближаването на юбилея. „Това е ужасно много!”, мислела си. Даже имала момент на „олелчване”, както е казвала, но сама се усетила, че трябва да победи лелята в себе си. „И го давам като съвет към всяка жена над 40 – да се поогледа хубаво и да приема забележки. В момента, в който започне да не разбира новото, което е свързано с младите – лелята идва с бясна скорост. Превзема ума, душата и тялото, и няма спасение – ставаш злобна, мрънкаща, недоволна лелка и не се надявай да ти се случат хубави неща”, убедена е изпълнителката. Тя започнала повече да се усмихва, дори на проблемите си, защото смята, че така ги омаловажава. Откакто започнала да се усмихва повече, животът й тръгнал по-добре. До 40-та си година имала чувството, че прави някакви неща, защото другите ги правят и същото се очаквало и от нея. В един момент поразчовъркала душата си да разбере тя какво иска и от какво има нужда. От тогава не следва течението. А когато отбелязала 50-тия си юбилей, всичко си дошло на мястото и започнала дори да усеща пошлото и фалшивото.
Преди често прикривала чувствата си. Смятала за слабост да показва, когато е наранена, докато не осъзнала, че това не е позицията на силния, а тъкмо на слабия. „Сърцето, душата да храниш, а не какво очакват хората. Мъките, несгодите, обидите, разочарованията – такава палитра, така ме нарисува цветно, че аз днес се харесвам”, обяснява Есил Дюран.

Прегледана: 145398

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече