Жоро Любенов приюти Феята на любовта в БНТ

0

Наталия Симеонова все пак се върна на екран

Цели 6 години след като обяви, че иска да се завърне на екран с проект срещу домашното насилие, Наталия Симеонова успя да го направи въпреки всички „Не!”, които чу по пътя към целта си. Тя най-накрая прокара своята идея – не в Би Ти Ви, както първоначално се надяваше, но пък в БНТ. Миналата неделя беше тестовото й участие в „Денят започва с Георги Любенов”.

„Първата идея за предаване предложих на Би Ти Ви през 2018-а. Казваше се „Говори с нея” като филма на Алмодовар, който много обичам”, разказа Наталия Симеонова пред Георги Любенов. Проектът й тогава бил да покаже една история на жертва на домашно насилие в България, в която да проследи цялото обикаляне по всички институции, които се занимават с проблема, а след това да проследи и история в Западна Европа, отново с „разходка по техните институции”. Журналистката си представяла предаването си без авторски коментар – чиста фактология. Тя многократно беше канена да разказва за въпросния проект в Би Ти Ви, но той така и не видя бял свят. Единственото, което Наталия е успяла да изкопчи от ръководството на телевизията, било участие в предаването „120 минути” при Светльо Иванов, пише Уикенд.

След него й я потърсили много жертви, но телевизията не й дала ефир, за да разкаже историите им. До миналата седмица Наталия Симеонова нямаше трибуна, на която да развива идеята си за предаване, което да действа като превенция на домашното насилие. Въпреки това в продължение на цели 6 години, докато непрекъснато е получавала откази, тя не се е отказала да търси място за изява. Бившият й мъж Денис Ризов, с когото уж са разделени, но продължават да делят обща съдба и даже от време на време – общо жилище, й предлагал да осъществи идеята си в интернет – да направи подкаст вместо тв предаване. „Но аз имам нужда от закрилата на национална телевизия. По някакъв начин съм пристрастена към националните телевизии, защото, когато кажеш нещо по национална телевизия, то има тежест”, каза тв водещата.
Най-накрая тя получи ефир, макар и за временно ползване. Ден след като отпразнува своята 54-та годишнина, Наталия беше гост на Георги Любенов в БНТ. Това се случи миналата неделя. Водещият й даде възможност да съчетае участието си с представяне на интервю на любимата й в последните години тема – превенцията на домашното насилие. „Уикенд” дочу, че това е било нещо като тест за проекта на водещата – в случай, че интервюто й има успех и зрителите го харесат, тя ще има възможност да направи собствена рубрика в рамките на сутрешния блок на БНТ през уикенда, в която да разказва историите на жертви на домашно насилие.
Понеже й е даден един-единствен шанс, водещата добре се беше постарала в избора на интервю, което да представи при Жоро Любенов. Това беше изповед на най-добрата тенисистка на България за всички времена – Мануела Малеева. То мина под надслов „Агресията около нас”, който най-вероятно ще се превърне в заглавие на бъдещата й рубрика.
Спортистката разказа, че е била жертва на психически тормоз от страна на мъж, с когото имала 6-годишна връзка след развода с бащата на трите й деца – швейцарецът Франсоа Франие. Малко след развода тенисистката, която през 1983-а става трета в света, приема да даде интервю на френски журналист, чието име на споменава. Той успява да я предразположи и дори да я разплаче с въпрос за семейството й. След интервюто започва да звъни непрекъснато, за да я пита как е. Понеже била уязвима след развода, тя се радвала, че някой й обръща внимание. Така започва връзката й с въпросния журналист, който по онова време живее с друга жена.
В продължение на 2 години той продължава да поддържа паралелните си връзки, докато накрая остава с българката. Едва година по-късно тя осъзнава, че мъжът до нея я потиска. „Все беше сърдит, все нещо не беше наред и с децата, все нещо не бях направила, както трябва, все нещо не знаех, той беше много по-добър, въпреки че аз съм била 3-а в света. Може би за литература и музика не знаех колкото него… караше ме да се чувствам потисната. Ревнив беше, откъсна ме от всички приятели, всеки път, когато излезехме, нещо не беше наред. Отидем на театър или на кино, аз съм виновна, че не съм избрала най-хубавите места…” По този начин накратко описва проблемите си Мануела Малеева.
Цели 3 години й били нужни, за да скъса с този човек. Помогнал й бащата на децата й – нейният бивш съпруг, с когото до ден днешен са в добри отношения. Тя се обръща към него за помощ, тъй като въпросният журналист се държал зле и с децата й. След като тенисистката го напуска, той обявява, че ще се самоубие от мъка, и я моли да се грижи за детето му. Това е поредният му опит да я манипулира. Тя звъни на семейството му, а самоубиецът е намерен едва на следващия ден. Бил се нагълтал с хапчета. Успяват да го спасят, но за Коледа, която била след няколко седмици, Мануела и децата й започват да получават от него колети с подаръци.

Според тенисистката това е било част от неговия план да я накара да се чувства виновна за раздялата.
Зрители на предаването пишат на официалната му страница във Фейсбук, че интервюто с Мануела Малеева е било най-стойностното, което са гледали в последно време по телевизията. Много от тях поздравяват Наталия Симеонова за нейната работа и признават, че Феята на любовта им липсва в родния ефир. „Който си го може, си го може! Наталия Симеонова го може. Радвам се, че я виждам отново на екран!”, е едно от мненията на възхитени зрители. „Много полезен, вдъхновяващ и позитивен гост беше Наталия Симеонова! Страхотно интервю с Мануела Малеева! Свеж полъх, човешка загриженост и топлота”, пише друг зрител.

Дали обаче Феята на любовта ще се върне за постоянно на екран? След успеха на нейното интервю има големи шансове това да се случи. Най-вероятно ще й дадат собствена рубрика, посветена на жертвите на агресия и домашно насилие, а в случай, че има успех, може да направи и самостоятелно предаване.

Прегледана: 139380

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече