Здрава Каменова e омъжена наужким

0

Д-р Кунка от „Откраднат живот” работи и с бившия си, и с настоящия си мъж

Вълнуващо, вероятно малко смешно, може би с доза тъга, но едва ли чак драматично, би бил крайният резулат, ако Здрава Каменова вплете личния си любовен опит в пиесите или в скечовете, които създава, пише Уикенд. Вероятно ще е смесица, както често се получава в нейни текстове – хем е смешно, хем може да стане на моменти малко тягостно, понеже или ще те натъжи, или ще те подтикне към размисъл. Със сигурност обаче автобиографичен текст за романтичните приключения на актрисата-сценарист, която се занимава с още куп дейности, не би останал незабелязан.

И как иначе, предвид, че Здрава, чиято смешна рубрика „Една жена…” в предаването „На кафе” по Нова тв й донесе допълнителна популярност, работи и с бившия си мъж, за когото бе женена наистина, и с настоящия си любим, за когото е омъжена наужким. При това тези творчески тандеми на Здрава са от доста време и са много успешни.
Съчетаването на работата и с бившия, и с настоящия, Здрава стартира в сериала „Откраднат живот”, в който първо бе сред сценаристите, а после се включи от сезон 8 с ролята на д-р Кунка Атанасова. От трети сезон на поредицата, който се излъчва от пролетта на 2017 г., се включва и тогава вече бившият съпруг на актрисата – Кирил Бояджиев, с когото имат две деца – Калоян и Ивайла. Екранният Йосиф, спечелил сърцата на зрителите като добрия санитар, и Здрава вече били разведени, макар и сравнително отскоро.

В артистичните среди се говори, че актьорите слагат край на брака си някъде през 2016 г. В тази година Здрава вече работи усилено като сценарист в „Откраднат живот”. В екипа е и бъдещият й любим – сценаристът Светослав Томов. Двамата се венчаха наужким край морето през юли миналата година. Тогава, покрай разказите за романтичното събитие, се спомена за началото на връзката им. Създаде се впечатлението, че Здрава и Светослав са се влюбили някъде през 2016-а. Така че изглежда твърде възможно това да е годината, в която Здрава се развежда и открива новата си любов.
В каква последователност това се случва, е мистерия. Затова пък е ясно, че малко по-късно сериалът става нов повод за професионални отношения между Здрава и бившият й съпруг Кирил Бояджиев, когато той се присъединява към актьорския състав. Двамата вече работят заедно в театъра. Кирил е играл неведнъж в пиеси, писани от вече бившата му съпруга. По това време двамата все още били женени. След развода не прекратили съвместната си дейност. Актьорът пак представял моноспектакъла „Помощ, имам две деца!”. Явно е доста успешен, защото продължава да го играе в Сатиричния театър.
„Как се преминава през раздяла: с благодарност към всичко преживяно и с надежда да е за добро за всички”, споделя Здрава, която е и автор на детски книжки. Тя се врече във вечна вярност и любов на колегата си Светослав Томов през юли 2022 г. на сватбена церемония, измислена от приятелката им – радио водещата и актриса Богдана Трифонова. „Това е идеалният вариант за хора, които и искат, и не искат да сключат брак и го препоръчваме”, заяви Здрава, малко след сключването на въображаем брак с любимия й.
Приключението започнало от Пловдив, където бъдещите младоженци и някои от сватбарите пристигнали с голяма част от украсата за тържеството. Здрава, Богдана и Стефания Колева играли спектакъла „Извънредно положение” в града на тепетата, след което пътуването продължило към Бургас, където купонът се състоял. Пристигнали по тъмно, така че подготовката започнала на сутринта. В украсата на купона се включили всички. Работата приключила с изработването на арката, под която влюбените щели да си кажат „да”. Като използвали свински опашки, мъжете я оформили от дървета, изхвърлени от морето.
Сватбата била наужким, но пък не бил пропуснати важни ритуали. Като например този по искането на булката. Водила го Наталия Цекова – една от малкото актриси у нас от ромски етнос. Тя веднага влязла в роля, когато Светослав Томов дошъл да иска Здрава, която пък стояла в бунгалото, в което били отседнали. „Сутринта продадох две булки, остана ми една, застояла, нея ли я искаш?”, попитала Наталия с подчертана интонация на ромка, невладееща добре българския език. Следвайки предварително съгласувания сценарий, Светослав извадил играчка-яхта, а после и самолет, давайки ги като дарове за булката. Щом стигнал до камъка с формата на сърце, пазарлъкът трябвало да спре. Така се били уговорили с Наталия.
Само че кумата – актрисата Яна Огнянова, не била разбрала и заявила: „Не я даваме!”. Тя накрала всички мъже-сватбари начело с кандидат-младоженеца да правят лицеви опори. Чак тогава склонила да пусне булката. Тогава Богдана Трифонова, която измислила сватбената церемония, заявила, че има двама души, които страдат, заради предстоящата венчавка. Така че трябва да ги чуят, преди да си кажат „да”. Богдана завела Светослав и Здрава, както и сватбарите, в зала за прожекцията на филм, който била направила. В лентата Богдана уж интервюира певецът и актьор Хари Стайлс, когото бъдещата булка много харесва. Много страдам, заявил Стайлс, след умелото му озвучване на български език, понеже Здрава ще се жени за „някакъв Светльо”. Последвало интервю с Шакира, която пък уж била съсипана след новината, че Светослав Томов ще се врече на нашенката. След като ги чухте, попитала накрая Богдана, все още ли искате да се жените? Здрава и Светослав потвърдили.
Вече под сватбената арка, следвайки напътствията-изненади на Богдана, двамата си казали „да” с обети – куплети от песни. Здрава рецитирала текста на песента на Владимир Ампов-Графа „Искам те”, а Светослав – този на парче на любимата си група „Нова генерация”.
Купонът продължил до изгрев. Всички се забавлявали, безгрижни като деца. Младоженците посрещнали слънцето, прегърнати, докато сватбари скачали в морето. Всички били толкова щастливи, че са успели да се съберат, което рядко се случвало в забързания им начин на живот, че поискали да повтарят сватбата всяка година. Нищо, че била наужким. „Повтаряне не на вричането, а на това, че приятелствата трябва да се пазят, въпреки трудното време, веднъж годишно да се събират, да посрещат слънцето, да забравят всички грижи”, казва Здрава Каменова.

Прегледана: 112708

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече