Иван Манчев изригна: Едва успявам да си платя тока

0

„Това което се случва в момента е изключително пагубно за бизнеса. Новите сметки са без никаква компенсация. Бизнесът, трудно би издържал с днешните цени на тока. Трупа се инфлация и всичко се обезценява, държавата трябва да се намеси много сериозно“, призова готвачът шеф Иван Манчев в предаването „Пресечна точка“ по Нова.

Според него, това което се случва в момента е трагично. „Дори при мен дойде по-висока сметка със 100 % отгоре и ние не можем да се справяме“, обяснява той и допълни, че се надява да не се стигне до режим на тока.

„Със сигурност правителството знае какво трябва да се направи“, коментира той, и допълни “ с дебати в студиото няма да стане, трябва работа“.

„Арсенал“ си пусна служителите, те имат ресурс да платят заплатите на хората, но ние нямаме този ресурс. Миналата година бяхме затворени за 8 месеца“, припомня Манчев.

„Пътувам по цялата страна, хората са в безизходица. 30 % от ресторантите в България вече затвориха. Клиентите не се върнаха, за миналата година имам спад от 60%, зелените сертификати също отдръпнаха хората.“

По неговите думи, повечето служители не искат да се ваксинират, въпреки, че той постоянно ги агитира за това, пише Blitz. „Швейцария по-глупави ли са от нас, където имат 80% завършена ваксинация?“, пита Манчев.

Прегледана: 157052

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече