Край на авантата! Изритаха тариката Мариус Донкин от шикозен апартамент

0

Мариус Донкин повече няма да може да се наслаждава на великолепната гледка, която се открива от ведомствения апартамент на Народния театър „Иван Вазов”, разположен на възможно най-централната столична улица – „Съборна”. Това научи „Уикенд” от източници, които са наясно с драмата на бившия директор на културната институция.

Както писахме неколкократно, докато управляваше Народния театър, Донкин се възнагради с въпросния шикозен апартамент, при това срещу символичния наем от някакви си 200 лева на месец! След като преди повече от година сдаде поста, той се закатанчи в просторното жилище. Сега обаче, както разкриват източниците ни, актьорът има само броени седмици да си стегне куфарите. В случая, че не спази срока, може да се стигне и до принудителното му изритване от баровското жилище в топ-центъра на София, разказват служители в Министерството на културата.

Донкин до последно опитва по всякакъв начин да остане в апартамента с площ 88 кв.м. на  ул. „Съборна”, за който плаща скандално нисък наем. Опитите му да омилостиви сегашното ръководство на театъра със сълзливата история, че е беден старец, който увлечен през годините да гради кариера, така и не е намерил време да се сдобие със собствен дом, остават неуспешни. Няма и как да е иначе, обясняват юристи. След като преди година и половина изтече мандатът му на шеф на Народния театър, той дори не е и част от трупата. Донкин вече е пенсионер! Това автоматично го лишава от право да ползва жилището. Самият той също би трябвало да осъзнава този факт, казват юристи.

Грозната схема възмути цялата арт гилдия. Малко преди да сдаде поста, бившия директор сключва със себе си 10-годишен договор за ползване на апартамента. Нещо повече, предвидливо предплаща наемите за години напред, като по този начин е вярвал, че няма да има начин да го изпъдят. Хитричкият му опит обаче остава без резултат.

За да замаже скандала, Мариус Донкин се хвали в свое интервю, че е успял да издейства от Министерството на културата да бъдат прехвърлени на Народния театър 10 жилища. Те уж били за онези актьори, които нямало къде да живеят. Разбира се, един от тези апартаменти се паднал и на шефа-бездомник. Наглед историята звучи благородно, но… Наша проверка не откри следи от подобни жестове към колеги на Донкин. Единственият договор за наем на апартамент, сключен от Народния театър „Иван Вазов”, е с него самия.

Като последен опит да запази дома си, който въобще не му се полага, Донкин впрегнал и куп политици и известни актьори да ходатайстват и да се застъпват за него, понеже бил беден пенсионер. Въпреки всичко, тарикатът, който от сума време вече не е част от трупата на Народния театър, ще трябва да се изнесе. Дали доброволно, или принудително, времето ще покаже.

Прегледана: 149382

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече