И коронавирус ли ни разпространява маститият олигарх Димитър Маджаров с продукти от месо на умрели животни и антибиотици в млякото!?

1

Пир по време на чума! Без морал ли е цената на приказното богатство на Димитър Маджаров, за сметка на нашия живот и здраве като консуматори? Увреждането на децата, консумиращи скъпите му продукти, ще имат ли репродуктивни проблеми? Защо държавните институции не се сезират и не защитят гражданите от евентуалната опасност, която ни грози заради такива олигарси като Маджаров?

Все въпроси, на които търсим отговор и поискахме маститият олигарх Димитър Маджаров да ги коментира. Не се спазват санитарно- хигиенните условия по време на карантината, а предприятието му е огнище на Ковид-19, разбираме от сигнал на редакционната ни поща.

Липсата на отговор ще потвърди твърденията в сигнала.       

За олигарха Маджаров се знае, че при него няма брак – труповете на болните умрели животни отиват в колбасите, а млякото на болните животни, фрашкано с антибиотици, отива в общия кюп и ние го консумираме като произведено по БДС.

В сигнал до редакцията ни се твърди, че от 5-6 години насам по овцете във фермата му има болест, от която животните имат кръв в урината и умират. Причинителят не може да се изолира. Болните животни биват инжектирани с антибиотици и лекувани с лекарства, тъпчат ги с хормони. Естествено, чрез млякото заразата отива в организма на нищо неподозиращия потребител и малките деца.

Заради това много от нас имат болки в стомаха, страдат от заболявания на червата, често вдигат висока температура, оплакват се от отпадналост. Нараснали са случаите на рак на гърдата, рак на белите дробове, на простатата, твърдят лекари и причината за това е в наличието на женски полови хормони в млякото и в месата, които консумираме. Не е тайна, че и понижената полова функция при мъжете е в резултат на женските полови хормони и мелатонина в млякото.

Доказано е, че 90% от кравето мляко представлява т.нар. казеин, което според лекарите – дерматолози е причината за досадните тийнейджърски пъпки „акне“. Когато казеинът се извлече от млякото, той всъщност не е нищо друго, освен едно лепило, използвано да се залепят лепенки върху бирените бутилки. Същото лепило се прилага и в мебелната промишленост. Когато с чаша мляко „пием” казеин – тялото ни веднага усеща този чист протеин и започва да произвежда хистамини, които накрая стават слуз.

Започват страшните алергии, от които отърване няма. Вредният казеин в млякото започва да се натрупва в организма и стартират болестите на горните дихателни пътища, ангини, бронхити, пневмонии. Провокира и детския диабет тип 1, който протича с унищожаването на клетките на панкреаса и е нелечимо заболяване, напомни д-р Георги Гайдурков, специалист по нутрициология (наука за храненето). Следват заболявания на стомашно-чревния тракт – гастрити, колити, язва и инфекции на пикочните пътища.

Интересен факт потвърждава сигнала – Маджаров като добър работодател е сериозно „загрижен“ за своите работници, дори се е ангажирал с изхранването им, хвалят се самите работници. Към фирмата има кухня, която готви за 300 работника, разбира се, с месо от фермата. Така когато в менюто на работниците имало овче месо или курбан- чорба, ресторантът бил празен, работниците не поръчвали, защото знаели какво ядат.

Друг работник във фирмата, потресен от случващото се там, разкрива как върнатите от търговските вериги и от магазините продукти с изтекъл срок на годност се вкарват в новото производство, като преди това стоят в хладилните камери при минусови температури. Може да изкарат така и с години.

„Нямате представа за какво говорим – тонове развалени луканки и салами с мухъл по тях“, твърди М.Т. „Случвало се е да се съберат по 35 палета дори. Ако се случи през това време да има проверка, изваждат се от камерите, крие ги в други помещения, стоят там по 2-3 дена, размразяват се и после пак в минусовите камери.“

Този сигнал е обезпокоителен и ако информацията от сигнала е истина, то е нужно да се предприемат сериозни мерки, като не се позволи да се тровят децата ни и то със скъпоплатена храна, минаваща за качествен продукт! Дали твърденията в сигнала са истина не можем да твърдим, но са скандални и обмисляме да сезираме БАБХ и прокуратурата да направят проверка по случая.

Неотдавна Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) санкционира фирмата на Димитър Маджаров, тъй като са продавали кисело мляко по стандарт БДС в кофички от полипропилен, вместо посочените по стандарта кофички от полистирен. Наложената имуществена санкция за „Димитър Маджаров – 2“ ЕООД е в размер на 38 915 лв. /виж информацията на сайта на КЗК/.

Фирмата на Димитър Маджаров бе една от фирмите,  поискали още преди година стандартът за кисело мляко в частта му за опаковките да се промени, като се разреши да се използва и полипропилен, но Техническият комитет на Българския институт за стандартизация не прие искането им. Зад искането да се промени стандарта в частта за опаковките е основният аргумент, че кофичките от полипропилен са по-евтини. По този начин се спестяват разходи, които обаче, не се отразяват върху понижаването на цената на продукта.

Тровят ни като си пълнят си джобовете и както се казва – ситият на гладния вяра не хваща.

Тайно се надявахме многото разболели се и многото смъртни случаи, най-вече в Пловдив, да са стреснали малко въпросния производител-олигарх и той да отпусне кесията си като снабди работниците в предприятието си поне с предпазни маски и дезинфектанти.

Дo нас достигна информация, че заводът е едно от огнищата на зараза в града. Много от работниците идват на работа с видими симптоми на остри респираторни заболявания. Дори и сополиви, и кашлящи, те няма как да си позволят да отсъстват от работа, защото не могат да се лишат от и без това мизерната си  заплата. Взривът от коронавирус в предприятието на Маджаров показа в неблагоприятна светлина условията, в които работят хората там. 47 от служителите в месопреработвателния комбинат са дали положителна проба за коронавирус. 23 от тях са приети в болница. По тази причина РЗИ препоръча на месарския бос възможно най-бързо да се тестват всички работещи при него лица.

Според РЗИ, в случая не се прилагат нужните хигиенни мерки и правила за сигурност. Не е изключено фабриката скоро да спре производството. В млекопреребатващото предприятие на Маджаров в град Стамболийски всички работници са поставени под карантина, която обаче скоро може да бъде вдигната, ако се вземат нужните мерки за сигурност и хигиена, които да са достатъчни, за да не се разпространява заразата повече. Ако броят на новите инфекции надхвърли границата от 50 процента, мерките отново ще бъдат затегнати.

В последните месеци търсенето на продуктите с марката „Димитър Маджаров“ у нас рязко е спаднало, като фирмата разчита основно на продажбите си в чужбина. Но знаят ли партньорите на Димитър Маджаров от турския холдинг Ясемин в Германия, известен с високото качество на продаваните си стоки, какво всъщност предлагат на клиентите си. И не са ли принудени да си затварят очите за някои нередности заради топлата любовна връзка между наследниците в двата рода.

„Пари при пари отиват“, е казал народът ни и не е сгрешил. На редакционната ни поща се получиха снимки на племенника в рода Ясемин – Сердар /и не само негови/, по-лицеприятните от които ви показваме. Просто, другите са достойни за порно сайтове…

По молба на Сердар акционерите в холдинга не свалят от витрините си стоката на българския му тъст. Отдавна в града под тепетата се шушука за забранената любов между двете фамилии и за оформилия се любовен триъгълник, разбил едно семейство. 

За Маджаров от край време се знае, че е фен на парите и е безцеремонен, когато трябва да ги изкарва.  Готов е да мине през трупове, дори да „продаде“ децата си за двa лева, а в случая са много повече.

Иначе уж словоохотливият господин Маджаров запази мълчание и отказа да отговори на поставените от нас въпроси.

Аз като гражданин отказвам да ям мухлясали луканки и сирена с неясен произход на млякото. Отказвам доброволно да бъда тровен.

Както винаги, в случая отново даваме право на отговор на засегнатите страни!

Прегледана: 176423
1 Коментар
  1. […] се е превърнало в огнище на Ковид-19, разкрива сайтът Jilo.bg. Според сигнал до редакционната поща на изданието […]

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече