Коя е врачката-измамница, „одрусала” младеж със 140 000 лева за „бяла любовна магия” в гърне?

0

Мария Асенова била на 15 години, когато Ванга уж й предрекла: „Ти ке можеш повеке от мене”

Мария Асенова, която се е самообявила за „духовната наследница на Ванга”, наричана още „Златен феномен на България”, попадна в медийното пространство по сигнал на младеж, който твърди, че в рамките на няколко месеца е харизал на врачката над 140 000 лева за разваляне на стари магии, както и за правене на нови за любов и благоденствие. Оказва се, че той не е единствената жертва на шарлатанката, която от години живее охолно на гърба на десетки баламурници, пише Уикенд.

Излъганият младеж намерил името й в сайт, където „обилно” се запознал с дарбите на някогашната красавица, пред чиито блок в столичния квартал „Младост” 3 през 90-те години се тълпели десетки българи, за да усетят „позитивната й енергия” и да „разрешат проблемите си”. Младият мъж, който не пожела по Нова телевизия да се афишира нито с лицето, нито с името си, защото имал престижна професия и живеел в град, където почти всички се познавали, бил убеден, че Мария е жената, която като с магическа пръчка ще направи животът му идеален.
„Когато отидох в офиса й, започна да ми гледа. Каза, че имам магии, направени от бивши приятелки. Развалянето на всяка една магия е 1000 лева. Още в началото ми взе 3000, за да ми изпрати билки и амулети по куриер, с инструкции за употреба… Съгласих се. После предложи да ми направи магия за любов. Каза, че ще ми направи т.нар. бяла магия за любов, което стори при нея, с билки и течности. Услугата струваше допълнително 6000 лева. Приех. Трябваше да давам на приятелката си от тази течност да пие по една чаша, за да оправим отношенията си”, споделя опарилият се „шаран”.
Мария Асенова го убедила, че трябва да купи и семейния джип на мъж, който бил под запор, но пък возилото щяло да му носи късмет в живота. Покупката струвала 26 000 лева. Постепенно изплатените към екстрасенската левове за разваляне и правене на вълшебства набъбнала до внушителните 140 000 лева.
Едва тогава майката на момчето се усетила, че става нещо нередно и решила да подаде сигнал в прокуратурата за измама. От там обаче отказали да образуват наказателно производство, защото семейството нямало документи, с които да докаже, че са давани пари на Асенова, нито и свидетели, които да потвърдят, че тя е вземала пачките.
Така Мария успява да се измъкне от лапите на закона и да продължава да приема клиенти, готови с лекота да развързват кесията. Смята се, че на ден хитруата печели по няколко хиляди лева от подобни баламурници.
Коя всъщност е врачката, „одрусала” младежа със 140 000 лева за любовна магия с гърне? Асенова е добре позната на широката читателска аудитория още през средата на 90-те години на миналия век, когато актуален за времето си женски вестник й отделя цели 2 страници, където тя отговаря на читателски писма. В разбърканите първи години на демокрацията, хората са като развързани. С лекота „кълват” на истории за извънземни, духове, врачки, магьосници и всичко невидимо, което по времето на социализма е преследвано от закона като шашма и престъпление.
Славата на Мария излиза извън рамките на София. Казват, че пред блока й спирали коли от цяла България. Гражданите висели с дни на опашка, за да ги приема и да си закупят от магическите и специалитети, които по традиция бъркала с мед и билки, после им баела и след това раздавала на чакащите промяна в бъдните дни.
Самата врачка твърдяла, че е „прогледнала” на 15 години. Случило се малко след като се състояла първата й среща с Ванга – заради брат й, който имал болно дете. На гледането отишъл и техен братовчед, също с проблемно потомство. Ванга изглеждала страшно.
„Уплаших се от външния и вид, понеже беше в черни дрехи, със сълзящи очи. Всъщност, нямаше очи, дупки някакви, от които още повече се уплаших. Свих се в един ъгъл на стаята и просто слушах от любопитство какво говори. В един миг Ванга тръгна да сяда на някакъв диван, направи знак с ръце и преди да седне, каза: „Има ли още някой тука?”. Аз замълчах първо и после се обадих. Тя ядовито се изправи пак и каза: „Ти що искаш?! Ти ке можеш повече от мен, повеке от мене ке знаеш. Ти що искаш”
Три пъти го рече. После Ванга се развика край хората. Викаше нещо от рода на: „Да пукнеш дано!”, или нещо такова. Накара този, дето пускаше хората да ни върне парите. Ванга разбра, че ние нямахме пари. Нещото, което много ме притесняваше тогава, но не посмях да и го задам като въпрос беше, защо нямам цикъл. По това време всичките ми приятелки вече имаха, но аз не. Бях на 15 години, спортувах, но нямах”, връщала е лентата на спомените гледарицата многократно в различни медии.
Три месеца след срещата й с Ванга, цикълът дошъл. След години получила просветление, че така е трябвало да стане, защото е орисана да изпълнява духовна мисия, а не само да бъде жена. Три лета по-късно правела експерименти със съучениците си. Отгатвала кой кога ще го изпитват, каква оценка ще му пишат, без да се взема насериозно. Веднъж дори познала, че нейна родственица е оставила ютия включена и я посъветвала бързо да се прибере вкъщи, за да не стане пожар.
През тези години била подложена на страхотни нощни изпитания. От полунощ до 3 часа Бог я подлагал на изпитания, като й изпращал йероглифи, които тя се мъчела да разчита, но не могла. Молела го да и подскаже и той започнал да й обяснява.
В огромна папка записвала и рецепти за лечение, които й били давани „от горе”. Събрала около 2400 записки за лечение на различни видове болести без доктори, без лекарства. Занесла ги в БАН, но и там никой не можел да ги разчете. Почнала да се среща редовно с Ванга, да пита и нея, а тя и отговаряла все едно и също: „Ти ке можеш повеке от мене”.
„Аз съм страшно набожен човек. От малка баба ми ме е водила на църква. Не съм вярвала, че ще гледам и пророкувам. След първата ни среща с Ванга, 3 години подред тя беше неотлъчно с мен като присъствие. Така я усещах. Чувствах присъствието на тази свята жена навсякъде, където и да отида, но не намирах обяснение на ставащото”, споделяла е Мария Асенова.
В един момент врачката толкова вярва в способностите си, че издава книга, гръмко озаглавена „Мария Асенова срещу Нострадамус и останалите пророци на Апокалипсиса”, където пророческите й мисли са събрани в 158 страници и все още чакат своето сбъдване.
Сред феновете й обаче започват да се прокрадват съмнения, че бурканчета й с мед и билки са лековити. Първоначално всички са доволни от употребата на изделията от врачката. Чувстват се или превъзбудени, или изключително спокойни, не изпитват и болка. В последствие установяват, че ефектът е временен и ако искат живот без болка, трябва пак да посетят Мария, за да си купят нещо. Така се стига до няколко гафа, при които клиенти твърдят, че билките в бурканите били наистина „специални”, защото носели меда в частни лаборатории за изследване. Униформени полазили апартамента на врачката, но не открили от стоката, нито намерили нещо незаконно, за което да я обвинят.
Родители на починало дете отишли при Мария Асенова със снимка на мъртвата си рожба. Помоли я да каже нещо на детето. Тя въобще не схванала, че не е сред живите и почнала да му предсказва едва ли не шеметно бъдеще. Двойката си тръгнала разплакана и повече никога не потърсила услугите на сексапилната някога госпожа.
Друг мъж пък се кълнял, че сензорната дама предложила да му развали магията с фелацио, като разбрала, че има бизнес в Италия, но това е нещо, в което никой не би искал да повярва.

Прегледана: 125196

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече