Луна краде имотите на старци?

0

Чалга легендата Луна е намерила нов начин да изкарва пари след залеза на кариерата й. Вместо да се чекне пред пияни нерези в дискотеки и кръчми, фолк фурията търси наивни пенсионери, които да й предпишат своите имоти срещу гледане. Друг е въпроса как го прави и дали действията и не приличат повече на имотни измами.

По-скоро става дума за второто, защото срещу Луна има няколко дела от роднини на възрастни хора, останали с празни ръце след тяхната кончина, показа проверка на „Уикенд”. От съдебните документи става ясно, че Луна е предпочела да си спести неприятни дейности по обгрижването на самотни старци, като сменяне на памперси, готвене, къпане и обличането им. Подобни договорки не са нещо необичайно. В замяна на оказаната им помощ,  възрастните хора обявяват за наследник своя благодетел, предписвайки му апартамента си, които нерядко струва стотици хиляди левове.

Чалгаджийката, която преди две години разсмя цяла България, кандидатирайки се за президент, явно е сметнала, че подобни неща са под нейното ниво. Вместо това Луна предпочита да омайва свои възрастни фенове, подлъгвайки ги със сладки приказки и дребни услуги да и предпишат имотите си. Не е ясно дали пенсионерите подозират под какво са сложили подписа си. Не че това има значение след тяхната смърт, но роднините им не са очаровани когато установят, че жилището на тяхната майка или баща се оказва в ръцете на чалга певицата, приела ролята на милосърдна сестра.

Естествено, след подобно откритие, прецаканите наследници погват Луна за имотна измама. Последното подобно дело срещу певицата започна миналата седмица в Шумен. Апартаментът е на ул. „Септемврийско въстание” 7, а в същия блок е родния дом на изпълнителката на незабравимия чалга хит „Тук-там”. Наши източници твърдят, че родителите на Луна, които са вече покойници, и собственикът на съседния апартамент са били близки приятели. Покрай честите им общи събирания тя успява да влезе под кожата на стареца, който приживе разписва документ, че й дарява жилището, вместо да го остави на своите близки.

Пенсионерът е покойник още от 2011 г., но Луна не бърза да влиза във владение на имота. Певицата си вади нотариален акт едва в началото на тази година. Както си му е реда по закон, преди да се издадат документа, чиновниците проучват дали починалият мъж има роднини. Така наследниците с ужас установяват, че са ограбени от своята съседка и завеждат дело за имотна измама.

При старта на процеса лъсва защо Луна се е бавила толкова дълго с нотариалния акт. Оказва се, че  закъснението е премислена стратегия. В отговор на жалбата, Луна се оправдава, че се е грижила за възрастния собственик на апартамента преди да почине, а след смъртта му е започнала да ползва и стопанисва имота. След като се оказва, че завещанието е „загубено”, певицата твърди, че се е възползвала от законова вратичка, която и дава възможност да стане собственик на апартамента, ако е живяла в него в продължение на десет години.

Макар в свои интервюта да се хвали, че обитава своя баровски мезонет в София, Луна твърди пред шуменския съд, че прекарва дните и нощите си в наследения апартамент на ул. „Септемврийско въстание” 7. Дали е така, трябва да разкажат на следващото заседание съседи от блока, които не си спомнят да са виждали чалга фурията в жилището. Свидетелствата на комшиите, според юристи, са ключови за делото и Луна Йорданова няма големи шансове да си запази заграбения апартамент. 

Дори и да загуби делото, чалгаджийката може да се утешава, че в други случаи номерът е минавал. Проверка на „Уикенд” показа, че през последните години Луна и нейни близки са наследили още няколко апартамента на починали старци. В част от случаите, роднини на покойниците са се светнали за измамата, но докато реагират, имотите набързо са продадени. Така заведените няколко съдебни дела пропадат.

Луна, която последните години не може  да се похвали с много участия по кръчмите, явно си докарва добри пари. Вероятно от бизнеса с наследства от старци. И с изкараните хилядарки, чалга дивата наскоро си е купила ваканционно жилище в курорта „Златни пясъци”. Продавач е областен депутат от затънтен регион на Русия. Дали той знае за сделката, предстои да се разбере. 

Певицата: Изнудват ме за пари!

„В момента ме изнудват за пари с делото срещу мен. Това е истината. Няма никаква имотна измама!“ Това заяви Луна относно повдигнатото обвинение, което е срещу нея за незаконно притежаване на апартамент. Тя уверено заявява, че няма как да се оспори собствеността. „Аз съм собственик на този имот от 12 години и имам нотариален акт. Никой друг освен мен не може да твърди, че има право да притежава този апартамент“, категорично е изпълнителката.

Според нея цялата врява се случва поради адвоката, който я атакувал за собствена изгода. „Това е един алчен адвокат, които взима пари от въпросните наследници, като ги лъже за това, че ще спечели въпросното дело. Да, ама не! Този имот е мой!”, не пада по гръб тя.

Прегледана: 146088

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече