Мега скандал! bTV открадна предаването на Евгения Борисова! Дизайнерката избухна: Нямате срам и морал

0

Цялостната концепция и сценарий на новото риалити на Евгения Борисова „Моден дуел“ са били откраднати от националната телевизия bTV. Дизайнерката изригна в социалните мрежи, бясна, затова че авторското й предаване е било нагло изплагиатствано в „Преди обед“.

„Променените“ е едно към едно с концепцията, сценария и последователността на „Моден дуел“ („Fashion duel“). „От bTV явно са закъсали за сценарии и са решили най- безцеремонно да присвоят сценария и концепцията на „Моден дуел“ (едно към едно). Съвместната ни продукция с Code Fashion TV беше присвоена от плагиати, които я представиха като свой риалити проект“, възмутена е Борисова.

Оказва се, че още преди старта на проекта си тя е подозирала подобен развой и е направила всичко възможно да патентова сценария на предаването си. Уви, ударила на камък.

„Когато патентовах името на „Моден дуел“, поисках да защитя и сценария на предаването. От bpo (патентно ведомство) ми казаха, че не могат да защитят сценарият, защото не предлагат такава опция. Можех да защитя само името в 3 класа и аз го направих.

Посъветваха ме да отида в Министерството на културата и да попитам за защита на сценария. Отидох и там и освен вдигащи рамене и чуденето на служителите какво е това странно желание, не срещнах НИКАКВА компетентност и разбиране. Оказа се, че не мога да защитя сценария си в България и тогава реших да започваме без такъв документ“, разказва Евгения Борисова.

За съжаление, опасенията й не се оказват безпочвени и в крайна сметка незащитеният й сценарий бива присвоен.

„В Булгаристан и националните медии нямат морал и без срам си присвояват идеи, какво остава за останалите. Идеята на предаването е моя и с помощта на Мария Бонева и нейният екип я оформихме до това, което виждате сега. Много мои колеги бяха поканени да участват в проекта като дизайнери и да представят талантите си и те могат да го потвърдят. Въпрос на време е да видите и това. Постарахме се да дадем на зрителя нещо ново и креативно.

А от „Променените“ не сте копирали само името, защото тогава щяхме да сме в съдa, а не тук.  Като сте махнали лайфовете, които са най-скъпото от целия проект, не сте заблудили зрителя. Честито да ви е новото риалити, колеги!“, завършва с ирония Борисова.

Прегледана: 182556

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече