Мъжете на Диана Димитрова все са много по-възрастни от нея

0

Мъжете, които са били близо до Диана Димитрова или поне тези, за които се знае, са все значително по-големи от нея. Всичките публични връзки на актрисата, която вече повече от месец е в епицентъра на медийното внимание заради обвиненията, че неин колега й е нанесъл побой преди 5 години, са с хора, които са почти на годините на баща й.

Писателят Калин Терзийски, който наскоро припомни, че е имал кратка авантюра с актрисата преди десетина години, е с 20 години по-голям от нея. Разликата пък във възрастта на Диана и тази на Велизар Бинев, за когото е споделяла, че са били „много близки приятели цели 6 години”, също е значителна. Синът на Николай Бинев и Домна Ганева днес е на 55, а Диана – на 32. Минал 50-те, но с две години, вече е и Юлиан Вергов, за когото се създаде убеждението, че е „лицето”, както актрисата нарича мъжа, който я „докоснал” преди пет години.

„Нещо повече, но беше тайна. Никой не иска да бие тъпана, когато започва някаква връзка”, така Диана Димитрова обясни в предаването „120 минути” по БиТи Ви какви са били отношенията й с „лицето”, за което твърди, че й е нанесъл побой преди 5 години. Случило се в гримьорната на снимачна площадка, която се смята, че е била на тази на сериала „Откраднат живот”, в който Диана и Юлиан си партнират. Двамата е възможно да са се видели за първи път години преди работата да ги срещне в сериала на продуцента Евтим Милошев. Например, през 2010 г. на премиерата на филма „Мисия Лондон”, в който Юлиан Вергов играе Варадин Димитров. На събитието колегата му Велизар Бинев, който играе Камал в лентата, се появи за ръка с красива чернокоса девойка. Тогава тя бе никому неизвестна, но днес може да се каже, че е именно младата Диана Димитрова.

Не е ясно къде и при какви обстоятелства актрисата се запознава с Велизар Бинев, познат от редица западни продукции, както и от ролите си в сериалите „Четвърта власт” и „Връзки”. Знае се обаче, че тъкмо синът на Николай Бинев и Домна Ганева, а не някой връстник – студент, е приятелят, за когото в последните години Диана разказва, че й е помогнал да се подготви за НАТФИЗ. Освен прочут учител, актрисата се е ползвала и от обратната връзка на изтъкната „комисия”, начело със самата Домна Ганева.

Диана, която е родена в Добрич, но израства при баба си и дядо си в село Кайнарджа, област Силистра, се ориентира към актьорството, след като се разочарова от Националната художествена академия. Тя мечтаела да учи там и да стане художник, което предпочела пред това да стане съпруга. За това сподели самата тя в един от постовете си във фейсбук. От там стана ясно, че преди да стане студентка тя имала гадже – служител на ДАНС. „Мой бивш приятел ме попита: „Що все на тебе, бе човек?!”. Когато исках да се развивам в рисуването, а той искаше деца и да се оженим, след връзка година и девет месеца, не бях готова и избрах да бъда студент. Защото да създадеш дете е най-голямата отговорност! Мечтата ми беше НХА, и ме приеха. Първа по успех, графика. Той продължи да работи в ДАНС. През годините той се ожени и сега има две прекрасни деца. Разбира се, останахме много близки, защото той е истински добър и справедлив човек”, разказа актрисата.

Поради несъгласието си с някои преподавателски изисквания и методи на работа, Диана решава да напусне Националната художествена академия само година по-късно. „След академията, се запознах с един актьор. Станахме много близки приятели. Велизар Бинев. Шест години заедно. И аз му казвам един ден: „Абе знаеш ли, много искам да опитам… Аз дали ще ставам за това?”. „Ами ще опитаме” – майка му тогава – Домна, беше жива. Събраха хора, материали, започнахме работа. Пред майка му правех някакви неща, въобще изпаднах в някакви паники – все пак пред Домна Ганева да играя. И така, решиха, че ставам, че имам талант и тогава започнахме да работим с него едно цяло лято”, разказвала е Диана Димитрова в свое интервю.

Тя нямала никаква почивка това лято. Вечер, когато се прибирала към Студентски град, където живеела тогава, често заспивала в автобуса. Толкова била изморена от репетициите. Приели я в НАТФИЗ, в желаната специалност „Актьорство за драматичен театър”.

Диана не е разяснявала колко точно близка приятелка е била с Велизар Бинев, нито какво е имала предвид, изтъквайки срока на дружбата им – 6 години. Сравнителна яснота по въпроса внесе Калин Терзийски, когото Диана също е наричала „приятел”. Писателят е признавал за кратка авантюра с актрисата преди десетина години, а наскоро допусна възможността да не е бил единствен в сърцето й. В това време актрисата вероятно имала близки приятелства и с други мъже. „Може би един от тях е бил актьорът Велизар Бинев. За разлика от мен, той е колекционер на женска красота и последователен Дон Жуан”, сподели Калин Терзийски.

Писателят, който е дипломиран лекар-психиатър, е разказвал за горещата си, но пък кратка, връзка с актрисата още преди години. Тогава обаче като че не се обърна подобаващо внимание на откровенията му. Вероятно, защото Диана все още не бе толкова популярна. След като актрисата изигра д-р Огнянова в поредицата „Откраднат живот” и Ирина в сериала „Лъжите в нас”, а и покрай последните събития, набързо бе припомнено, че е била муза на Калин Терзийски. Любовта им започнала от „взаимна творческа близост и възхищение”, споделял е той. По-конкретната история гласи, че двамата са се запознали на премиерата на негова пиеса, но преди това начинаещата тогава актриса му изпратила показа за приятелство във фейсбук, от което той бил поласкан. Отношенията им се развиват бързо, като по-късно двамата даже си партнират в издаването на книжка. Диана е илюстратор, а писателят пише разказите в сътрудничество с колега.

В арт средите обаче се споменава и друга причина любовта между Калин Терзийски и Диана Димитрова да не продължи. Актрисата внезапно изоставила писателя, което направо го сразило. Тогава той търсел утеха в алкохола, като с времето лека-полека се съвзел и продължил напред. Въпреки кратката им връзка, Калин Терзийски дълго се измъчвал с мисли за Диана. Страдал, но нямало какво да направи. Чувствата си излива в романа си „Любовта на 45-годишния мъж”, издаден през 2013 г. Говори се, че и книгата си „Разкажи ми”, която издаде през 2018-а, е посветил на фаталната актриса, пише „Уикенд“.

Прегледана: 123128

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече