Нападнаха Зуека заради картините му! Вижте как отговори

0

Доста критики и злоба си спечели Васил Василев-Зуека, откакто разкри, че е напуснал България и актьорството и смята да се издържа само от картините си. Признанието му, че за кратък период е успял да продаде близо 300 от своите произведения, се оказа трън в очите на родния онеправдан художник.

Гилдията се озлоби срещу Зуека, определяйки таланта му за слаб, а успеха на картините му – последица от звездния му статут. „Ако не беше известен като Зуека, а като някой си Васил Василев, нямаше и една картина да продаде. И да се случи, ще я откупят за жълти стотинки“, гневят се художниците.

Актьорът избра да запази мълчание по темата и не коментира публично отношението към работата му. Една от известните в гилдията художнички – Деси Тивчева, се включи в подкрепа на Зуека, като в свой пост във Фейсбук го защити.

„Гилдията на художниците си намери поредната жертва. Зуека хвърли в потрес непоклатимото академично войнство. След интервюто с него и признанието му, че е продал 260 картини за година, започнаха да му смятат печалбата тутакси и най-вече да задават кардиналния въпрос: „е ли това изкуство?“. Жалка, жалка родна картина.

Продавал бил, само защото е известен. Ами, станете и вие известни и продавайте, кой ви пречи?!

Мили художници, намерете достойнството някъде в себе си и успявайте да се радвате на чуждия успех, вместо да го принизявате до собствения си неуспех или да го подлагате на съмнение. Успелите хора нямат време да завиждат“, гласи част от яростната защита на Тивчева.

Зуека не коментира думите й, но ги сподели в личния си профил и добави лаконично: „Понеже аз никога няма да отговоря на когото и да било, ето… Благодаря“. Той благодари и лично на художничката за отношението и позицията.

Прегледана: 181036

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече