Ново 20! Явор Бахаров пушил марихуана с „медицинска цел”

0

Явор Бахаров няма да бъде изправен пред съда заради ареста му с марихуана, състоял се в началото на месец декември в центъра на София, пише „Уикенд“. Къдрокосият актьор беше задържан от патрулен полицейски екип с леката дрога на пресечката на централните софийски улици „Г.С. Раковски“ и „Аксаков“ и пренощува в килията на 4-то РПУ в София.

Месец след последния арест на Явор Бахаров обаче от Софийска районна прокуратура са преценили, че случаят е маловажен и не си заслужава държавата да отделя ресурс, за да го изправи пред съда. Подобно развитие на ситуацията пророкува още при задържането на Бахаров неговият адвокат Денислав Асенов, според когото клиентът му е задържан неоснователно за срок от 24 часа в полицията само защото е известен. Очаква се на популярния актьор да бъде наложена административна глоба между 500 и 1000 лева и предупреждение, че ще бъде даден на съда при следващо подобно проявление.

Припомняме, че при задържането на Явор полицаите откриха в джоба на якето му половин грам марихуана, увита в станиол. Ченгетата спрели Бахаров, тъй като по време на обход по „Г.С. Раковски“ видели как пуши цигара, от която се носела силна миризма на марихуана. Бахаров обаче успял да хвърли свитъка с коноп в улична шахта преди да бъде задържан, поради което няма как да бъде доказано, че 37-годишният актьор се е дрогирал на публично място – нещо, заради което можеше да бъде изправен пред съда.

Пред близките си Явор Бахаров открай време е споделял, че пуши трева, защото борел стреса и високото кръвно с нея. Още преди години, когато не можел да заспи и имал депресивно разстройство, лекари му препоръчали упойващия ефект на марихуаната. Малцина обаче вярват, че медик е способен да даде такъв съвет на свой пациент и допускат, че малкият брат на Захари Бахаров си е измислил удобно оправдание за порока си. Лекари обикновено препоръчват употреба на марихуана на пациенти, болни от рак, за да облекчат страданията им.

Дрогата не за първи път създава неприятности на иначе талантливия Явор.

На 8 декември 2020 г. той беше закопчан в Банско, докато дрифти автомобила си по заснежените улици. Тогава проверка с дрегера установи съдържание на алкохол и наркотици у актьора – 1,42 промила алкохол и следи от употреба на кокаин и марихуана. Бахаров обаче учудващо се отърва без ефективна осъдителна присъда, която беше заменена с условна с 4-годишен изпитателен срок. През 2016 г. актьорът също беше арестуван с дрога и алкохол в кръвта си от полицията в Созопол, като и тогава получи условна присъда.

Прегледана: 120696

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече