Нов скандал с „Гълъбо“! Вида Пиронкова погна композитора Светльо Лобошки!

0

Песента на Вида Пиронкова „Гълъбо” е на път да се превърне в най-скандалното парче в родината. Миналата сряда парчето за пореден път стана повод за спорове на композиторката с неин колега, след като тя се сдобри с певеца Миро, с когото с години бяха в конфликт за авторски права.

Този път композиторката обвинява колегата си Светослав Лобошки, че се представя за автор на „Гълъбо”. Пиронкова публикува в социалните мрежи запис от концерт в Петрич, на който млади изпълнители пеят негова музика. На записа се чува как водещият обявява: „Музиката му вълнува и оставя траен отпечатък в душите на слушателите. Такава е и песента „Гълъбо”. Това вбесява Пиронкова, защото парчето е нейно, а не негово, пише „Уикенд“.

„Светослав Лобошки, как ще обясниш това, което чувам?! Би ли ми обяснил публично, че аз вече нищо не разбирам? И само да добавя, че са уведомени „Музикаутор”, Министерство на културата и други органи!”, обръща се Пиронкова към Лобошки чрез социалните мрежи. „Защо ползваш моята песен, обявявайки я за твоя, на концерт с твои песни и дори не си правиш труда да ме уведомиш или поискаш разрешение, а също така и да заблуждаваш обществеността в Петрич, че песента е твоя?!”, ядосва се композиторката.

В записа част от текста на водещия е отрязан. Лобошки твърди, че именно заради този монтаж е създадено впечатление, че песента е била обявена за негова. Такова нещо всъщност не се било случвало. Той обаче настоява, че също е имал участие в създаването на „Гълъбо”. „Аз съм част от екипа, който е работил по тази песен”, твърди Лобошки. Бил написал нотите, които са ползвани при записа. „Много добре знаеш, че нотичките и за пианото, и за челото са изписани много преди ти да ги изсвириш и компютърът ти да ги изпише”, отговаря му Пиронкова.


Прегледана: 99118

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече