Олигархът Димитър Маджаров трови водите на Марица! Заради корупция институциите мълчат

0

Известният пловдивски олигарх Димитър Маджаров трови водите на река Марица, гласи сигнал дошъл до редакционния ни имейл.

Маджаров се знае, че си позволява много нередности в производството, като преди време изтече информация от негови работници, че се ползва месо от умрели животни в колбасите и мляко с антибиотици, което е отровно за подрастващото поколение и води до стерилност.

Добро утро, жители на град Стамболийски! Спите ли спокойно, докато тровят водите ви, докато продават здравето ви за жълти монети! Събудете се.

За който не знае Стамболийски е малко китно градче на десния бряг на Марица. Чистотата на водите й са от изключително значение, защото от тях пият всички хора в населените места, през които минава. Това обаче не е от значение за пловдивския олигарх Димитър Маджаров, който явно би минал през всичко, за да спечели още някой милион. Отдавна стана ясно на хората, че здравето на хората не е важно, щом става дума за продуктите и производството на Маджаров.

Тук обаче идва въпроса какво правят институциите и дали угаждат на всеки български олигарх?!

От много медийни разследвания и сигнали става ясно, че Маджаров не спазва никакви правила и продуктите му не са екологично истински и здравословни. Дори киселите млека на Маджаров се поставиха във вредна за децата платсмаса. Слава богу, заради това бе глобен, но за останалите безобразия още не сме чули институциите да са се задействали. Ако случайно в края на работния ден попаднете в цеховете на мандата на олигарха Маджаров в град Стамболийски, ще се питате учудени къде ли изтича отделянията при преработката на тоновете мляко преварената суроватка. Обикновено тя изтича в специално създадена пречиствателна станция, за да е безопасна. В случая обаче това липсва.

Вместо да инвестира в пречиствателна станция, Маджаров е сключил фиктивен договор с фирма, на която уж продава отпадъка от преработката на млякото, сигнализират запознати.

Така остава единствената възможност да се излива директно в канализацията на града, а от там във водите на река Марица. Подобни престъпни действия трябва да са преследвани от компетентните институции с цялата тежест на закона, ни уведомяват алармиращите в сигнала. Много и различни са мненията относно вредите и ползите от суровата суроватка. Първо, тук не става въпрос за сурова, а за преварена и второ, суроватката е полезна, когато се съхранява при определена температура. Употребата на суроватка често предизвиква сериозни заболявания на стомашно  – чревния тракт. Хората с непоносимост към лактоза трябва да избягват този продукт, за да не изпаднат в криза. Тъй като суроватката съдържа пет процента млечна захар, човек който има затруднения в смилането на въглехидрати, може да изпита силен дискомфорт и болка в коремната област. Използването на развален продукт е изпълнено със сериозни усложнения се превръща в бич за обществото. Представяме си какво се случва, ако тя попадне чрез канализацията в реките, чиято вода е питейна.

Информацията е изключително притеснителна за здравето на хората, които жевеят в китното градче Стамболийски, но в същото време са принудени да си мълчат, за да не изгубят работата си и пожелаха анонимност.

За съжаление олигрси като Маджаров са пуснали пипала не само в институциите, но и в местната съдебна система. В най – корумпираната държава в Европа явно не се зачита и човешкото здраве, когато става дума за пари. Рушветите си вървят към институции и съдии, които прикриват нередностите в производството на олигарха!

Прегледана: 180881

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече