Пандизчии скочиха на Андре Токев заради безумни привилегии

0

Масовото недоволство на затворници, излежаващи присъди в общежитието в Казичене, е принудило управата на затвора с лек режим да отмени работата извън пандиза на прочутия кулинар Андре Токев.

Топ готвачът бе приведен в затворническото общежитие в Казичене преди седмица, след като преди това прекара 14 дни в Централния софийски затвор, за да се приобщи към обстановката зад решетките. Андре Токев излежава присъда от 10 месеца затвор, след като миналата есен бе заловен да шофира мъртво пиян с разкъсани гуми и само по джанти пикапа си на Околовръстното шосе в София. Кулинарят призна вината си и сключи споразумение с прокуратурата, за да избегне по-тежка присъда.

Лишени от свобода, изтърпяващи наказанията си в Казичене разкриха пред „Уикенд“, че Андре Токев предварително е уредил престоя си зад решетките, уреждайки се на работа като готвач в ресторант извън пределите на затворническото общежитие.

Това обаче е предизвикало масово недоволство сред останалите пандизчии, тъй като според установения ред на нововъдворен затворник не се полага да напуска пределите на затвора. След като затворническата администрация в Казичене била бомбардирана от жалби на редови пандизчии срещу привилегированото отношение спрямо Андре Токев, началникът на затвора бил принуден да отмени ежедневните „работни“ излизания на 52-годишния кулинар.

Спрямо Андре Токев все пак е направен компромис и той е назначен на работа в кухнята на затворническото общежитие в Казичене. Благодарение на работата си в кухнята, Токев ще излезе от затвора през лятото, тъй като  2 дни труд зад решетките се броят за 3 излежани.

Прегледана: 143844

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече