Прокуратурата се захвана с далаверите на Красимир Дачев

Красимир Дачев
0

След серия разкрития на Narod.bg на базата на документи за сенчестия бизнес на ДС милионера Красимир Дачев, прокуратурата се раздвижи! Креатурата на мафиотския бос Исмет Шабан – Стария Фатик, е влязъл в полезрението на държавното обвинение само с една от далаверите си – вписвал се в бордове на компании чрез използване на декларации с невярно съдържание, но първата крачка вече е направена.

Според данните грабителят на поне 100 милиона долара само с аферата „Свилоза“ е декларирал неколкократно, че не е бил член на орган на управление на търговско дружество, обявено в несъстоятелност. Декларирането на това обстоятелство е задължително условие за вписването на членове на органи на управление на акционерни дружества и дружества с ограничена отговорност.

Само дето Красимир Дачев не само че е бил член на орган на управление на такова дружество, но дори става въпрос за банка, обявена в несъстоятелност,  на която той е бил Председател на Надзорния съвет.

Наглостта на тариката Дачев стигала дотам, че да обяснява на колегите си – членове на същия НС и на УС на банката, че те вече не могат да бъдат избирани на такива длъжности. За него, обаче, забрани няма, а законът се спазва само, когато на беловласия хитрец му изнася, подчерта източник на Narod.bg от прокуратурата.

За негова беда държавното обвинение най-сетне показа, че все още е живо – по данни на Narod.bg прокуратурата се е заинтересувала сериозно по въпроса с измамното вписване в бордовете на търговски дружества, и е започнала работа по казуса.

Крайно време е да го подкара и за останалите му афери, които Narod.bg осветли, а те не са една и две – изнудване, кражба на акции и предприятия, пране на пари, измами и подкупи и други корупционни схеми, които могат да осигурят дълги години килия за милиционерския син, маскиран като „бизнесмен“.

Прегледана: 162032

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече