Радина Червенова втрещи зрителите – показа „работеща майка”

0

Радина Червенова втрещи аудиторията на предаването на БиТи Ви „Преди обед” с рубриката си „Работещи майки”. Там тя показа бивша манекенка с две деца, която не знае как се държи бебе. Въпросната дама се появи пред камерата с новородената си дъщеричка, чиято глава се подмяташе като топка за тенис. Зрителите избухнаха в недоволство. „Защо трябваше да снимате тази жена?”, питат те, възмутени от нехайното поведение на майката.

Родилката, която разбуни духовете със своята неадекватност, се казва Деси Трифонова. Тя вече имала 7-годишен син, а преди месец родила и дъщеря – Алис. Макар че бебето е съвсем малко, майка му всеки ден ходела във фитнеса, който отворила заедно с приятелка. Точно какво работи там, не стана ясно в репортажа, но бе показано, че усилено тренира, за да поддържа форма. Това, от което зрителите се възмутиха, беше пълната липса на майчинско поведение, която манекенката демонстрира пред камерата. От репортажа стана ясно, че Деси дори не може да държи бебето си на ръце. Всеки, който има и бегла престава от новородени, знае, че главите им трябва да се придържат, тъй като мускулите на вратовете им са твърде слаби. Явно обаче „работещата” майка не знае това, тъй като размяташе бебето си напълно неадекватно и не се впечатляваше, че главата му скача в синхрон с движенията на родителката.

Много жени пред телевизорите споделиха, че трудно са издържали гледката. Ето част от коментарите на официалната страница на „Преди обед” във Фейсбук: „Направо съм потресена от този репортаж, това дете вися на ръката като някакъв шал. Как никой от екипа не каза на тази жена как да го държи! Ще го гледа някоя неопитна майка и ще реши, че е ок да му се откачи вратът на бебето…”; „Насилих се да изгледам репортажа! Настръхнах! Дано след многото коментари се старае повече в това „подмятане” на бебчето.”; „Кой знае колко пъти в месеца й се налага да го гледа сама, дори не знае как да държи бебе.”; „Нямах нервите да го изгледам, като видях как му виси главичката на бебче. Бебетата не са аксесоар и причина за реклама! Тъжна гледка!”; „Дъщеря ми на 5 години знаеше как да държи сестра си, когато беше бебе. Това е опасно за бебето”, коментират ужасени зрителки. Една от тях се шегува, че е време да покажат и баща, който пуши като комин над бебето, докато го разхожда в парка, пише „Уикенд“.

Възмущение предизвиква не само начинът, по който жената държи бебето си, а и цялостното й отношение към него. На първо място – никой не разбра кому е нужно да го разнася на ръце, след като детето спеше и можеше спокойно да го остави в креватчето му или в бебешката количка. Не стана ясно и защо майката трябваше да държи спящото бебе с подмятаща се главичка, докато му приготвя адаптирано мляко за разходка. Преди да приготви млякото на прах, тя бръкна с ръка в кутията, взе малка част от него, както се взима щипка сол, извади я от кутията, а после изтръска пръстите си обратно в кутията. Всичко това показа пълна неадекватност по отношение на хигиената на храната, която се дава на детето. За кърмене въобще не стана дума в репортажа – явно въпросът никога не е стоял на дневен ред поне за тази майка.

Също така направи впечатление, че „работещата” родителка насила събуди спящото бебе, за да го преоблече преди излизане, макар че не е съвсем сигурно, че това е било наложително. След това, вместо да го бута в количката, тя го носеше на ръце – отново докато спи, а празната количка беше поверена на Радина Червенова. Така и не стана ясно в какво се състои работата на родителката. Изясни се само, че във фитнеса си майката тренира и пие кафе със своя приятелка, с която си говорят за децата си. Едното било „яко лудо”, а другото – „яко кисело”.  

Като се вземе предвид опитът и професионализмът на Радина Червенова, които са доказани във времето, е странно, че се е навила да прави репортаж за въпросната дама, която, според показаното пред камерата, не може да е пример за майка – работеща, или не. Някои смятат, че бившата манекенка може и да е платила за репортажа като за реклама. Ако не е така, е странно как въобще е попаднала в едно от най-гледаните предавания на уважавана телевизия като БиТи Ви и то точно в рубриката на легенда на родната журналистика, каквато е Радина Червенова.

Прегледана: 146326

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече