Родата на Иван Гешев купи вилата на Богдан Дочев

0

Бившият главен прокурор е чичо на новите собственици

Емилия – вдовицата на легендарния футболен съдия Богдан Дочев, най-сетне успя да продаде семейната вила в Долна Диканя. Купувач на сградата е родата на бившия главен прокурор, научи „Уикенд” от първа ръка.

„След дълго ходене по мъките се разделих с имота срещу 100 000 лева, като реално прибрах 75 000. Платих на двама адвокати по 3 000, а се наложи да направя и други разходи, единият от които бе свързан с придобиването на общинска земя. След като финализирахме сделката, разбрах, че всъщност новите собственици са съседите ни. На тях чичо им е Иван Гешев”, сподели пред наш репортер възрастната дама. И допълни, че първоначално искала да вземе 65 000 евро за провинциалната резиденция, но нямало мераклии, склонни да дадат толкова пари. Затова се принудила да намали цената.
В разгара на пандемията Емилия изръсила 600 лева за подмяна на 6 керемиди на покрива на вилата в Диканя. Ремонтът излязъл възсолен, но вдовицата не можела да си го спести – стряхата била протекла и стаите се пълнели с вода.
Бях се зарекла, че дори да не успея да продам къщата, повече няма да ходя там. През 2023-та един познат ни закара с дъщерята и като видях в какво състояние е ранчото, се хванах за главата – дворът беше станал пущинак. Много се разстроих тогава”, откровеничи съпругата на най-успешния ни рефер.
Свирилият на световни и европейски първенства Богдан Дочев се спомина на 80 през 2017-а. Преди да умре, той ходеше всяка събота и неделя на вилата и се грижеше отлично за градината. Заради насажденията си беше събрал забележителна колекция от инструменти – лопати, гребла и мотики.  
Имам круши, ябълки, орехи, дрян… Сам си подрязвам и пръскам дръвчетата със син камък. За някои по-специални растения ползвам помощта на едно момче от селото”, споделял е пред „Уикенд” бившият футболист на „Левски”.
Със 75-те бона, получени за къщата в Диканя, жена му Емилия е подхванала основен ремонт на столичния си апартамент. В момента в жилището, което вдовицата обитава с щерка си, от сутрин до вечер се подвизават майстори.


Прегледана: 27268

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече