Семейна тегоба: Ето как Васил Найденов отрязал собствения си баща

0

Естрадната легенда Васил Найденов не знае къде е погребан собственият му баща Михаил и никога не бил стъпвал на гроба му, споделят негови роднини.

Обичаният певец е прекъснал всякаква връзка със семейството си по бащина линия и не искал да знае никакви подробности за тях. Не изпитвал нужда да почита паметта на покойния си родител, защото още не можел да му прости, че изоставил майка му и него като невръстно дете и го потърсил чак когато станал звезда.

Отдавна покойният Михаил напуска семейството, когато Васко е на годинка. „След концерт в софийския цирк 40 години по-късно в гримьорната влезе възрастен мъж и ми каза:

Аз съм твоят баща“. Онемях. Човекът ми беше чужд,  чувствах се неловко и глупаво. Не го усещах като баща, бяха ме отгледали други“, разказвал е певецът. Заради това, че расте без баща и че рано остава сирак заради кончината на своята майка Маргарита, тримата, които са го отгледали, са леля му по майчина линия, баба му и дядо му.

Майка му, която била талантлива оперна певица, си отива от този свят от рак само на 42 години. След нея умира и баща му, на чието погребение той не отива, а и досега не знае къде точно се намира вечният му дом.

Изпълнителят на „Телефонна любов“ откровено сподели, че след загубата на леля си вече няма живи роднини и семейство, тъй като не общува с братята и сестра си от втория брак на баща си. Единият тях – Жорж – наскоро се споминал. За кончината му Найденов чул със закъснение от познати. Жорж попаднал в медийното пространство преди години, след като стана ясно, че е бил настанен в клиника за психично болни, а преди това просел в столицата.

Мъжът починал вследствие на множеството си заболявания. Като млад работел в Киноцентъра в „Бояна“, но изведнъж започнал да губи зрението си. Лекарите трудно установили диагнозата му – аденом на хипфизната жлеза. Въпреки операциите той останал инвалид. После го покосил инсулт, който му докара пареза на лявата част на тялото и не след дълго починал. Известният му брат не го изпратил в последния му път.

С другия си полубрат Любо и сестрата Таня Васил Найденов също не желаел никакъв контакт. Знаел, че има племенници, но и тях не познавал лично. Преди години в естрадната гилдия имаше слухове, че роднините му са търсили настойчив контакт с него, защото се надявали някой ден да се докопат до наследството му. 

Естрадният ас, който е сред най-богатите в бранша, няма свои наследници, но досега не е споделял какви са намеренията му и дали ще постъпи като своята колежка Лили Иванова. Миналата година тя уреди завещанието си и прехвърли всичките си пари, имоти и права над песни на фондация, основана на нейно име. Така лиши сестра си Магда, племенничките си Радмила и Мария и техните деца от наследство, пише светският сайт HotArena.

Прегледана: 151410

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече