Сензационно: Биг бос на „Кауфланд” идва от Германия заради измамите с месото! В далаверите се набърка и „Белла” (Скандални разкрития)

0

Разкритията на Narod.bg за колосалните измами с месото в „Кауфланд” не са били напразни – биг бос пристига от Германия с частния самолет на компанията, за да разследва далаверите с храната, за които ние първи съобщихме.

Васил Василев е едни от основните играчи в схемата

Наш читател от висшия мениджмънт на германската верига призна, че всеки момент у нас се очаква да пристигне директор от централата в Германия с една-единствена задача – да разплете порочната схема с месо, наложена в българските магазини основно от двама нейни служители – 48-годишния Васил Иванов Василев, един от шестимата прокуристи на „Кауфланд България” ЕООД, който е и директор на сектор „Свежи храни”, и от шефа на отдел „Месо” Радослав Куртев.

Според източници на Narod.bg двамата успели да пробутат сред най-големите доставчици на месо за „Кауфланд” абсолютно неизвестната фирма „Гарантмес”, регистрирана в Разград на адрес ж.к. „Орел”, бл. 1, вх. Д, ет. 1, ап. 2, управлявана от 35-годишната Деница Владимирова Русева.

Куртев се отчита пред Василев за свършеното с „Гарантмес“

Вътрешен документ, който Narod.bg отново публикува, показва, че фирмата без животни, без кланица и въобще без каквато и да е инфраструктура печели изненадващо доставки за най-голямата верига у нас, въпреки че дава по-високи цени и че месото й е с неясен произход.

Разкритията на Narod.bg обаче стигнали до ушите на големите началници в Германия, които изпращат свой човек да разкрие цялата истина и с инструкции да уволнява наред заради сриване реномето на компанията, създадена през далечната 1930 г.

Междувременно в измамите с мръвки в „Кауфланд” се намеси и името на един от големите производители на хранителни продукти – „Белла”.

Оказа се, че Васил Василев е в основата и на тази схема, разработена по същия начин, както с анонимната „Гарантмес” – на „Белла” се осигурява приоритетно присъствие на щандовете в „Кауфланд” срещу процент печалба от доставените количества, не от печалбата.  След марките на „Белла” се открояват „Орехите”, „Перелик” и широко рекламираната като „Кауфланд” марка „Брей”.

Василев се оказа бивш служител на „Белла”, който решил да осребри контактите си, като урежда продукти на бившите си шефове срещу солидна комисионна под масата, не скри информаторът на Narod.bg.

Нашият читател съобщи още, че след като гръмна скандалът с месото, изпълнителният директор на „Кауфланд България” Иван Чернев пуснал вътрешни мейли до служителите с указания да не се притесняват от нищо, защото това били атака от конкуренти, а разкритията за измами с мръвките – фалшиви новини.

По този повод Narod.bg пита г-н Чернев дали тази таблица от счетоводните документи на компанията е фалшива? И дали не казва истината – че „Гарантмес” доставя огромната част от месото във веригата на по-високи цени, без да е производител и без да има нужната инфраструктура?

Ако таблицата е истинска, а далавераджиите продължават да са на работните си места, това означава ли, че и Иван Чернев е намесен в машинациите?

Иван Чернев е изпълнителен директор на „Кауфланд България“ и би трябвало да е наясно със свинщините при доставките на месо

Отговорът на въпросите ще дойдат със сигурност с пристигането на висшия мениджър от Германия, който ще разплете схемите и ще прекъсне порочната практика наши и ваши да доставят храна с неясен произход в „Кауфланд”, категоричен е източникът на Narod.bg.

Прегледана: 137876

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече