Силвена Роу: Мама се срамуваше от мен! (Вижте семейната драма)

0

Силвена Роу е от хората, които веднага правят впечатлените. Висока, енергична, уверена в себе си – характерен представител на своята огнена зодия Лъв, тя няма как да остане в сянка. Нейната харизма като шеф готвач и публична личност я превръщат в звезда първо в Англия, където пловдивчанката живее заедно със съпруга си – англичанин, и двамата им синове.

На следващ етап от кариерата си тя премества ресторантьорския си бизнес в Дубай, а преди 3 години се завръща в родината като част от журито на „Мастършеф”. За броени месеци тя се превръща в една от най-влиятелните дами в страната ни, благодарение на виртуозните си умения в кухнята и теориите си за подмладяване и поддържане на добро здраве чрез подходящо хранене.

Невинаги обаче е било така. Малко известен факт е, че Силвена Роу всъщност е библиотекар по диплома. „Изкарах си две чудесни години в Библиотечния институт, не съм си давала зор, не съм учила много, беше ми хубаво в София, живеех в един от най-артистичните райони“, спомня си кулинарният гуру.

Родителите й са видни академици в Пловдив, но самата тя няма подобни влечения. Пробвала се да запише „Българска филология“, но изкара едва Тройка на изпита.

„Не се срамувам, не съм тъпа, чисто и просто не се подготвих. Майка беше леко възмутена, баща ми – не толкова. Майка ми искаше да имам висше образование, но не беше моето и нямаше как да стане. Добра съм в други изкуства. Първите години, като станах, шеф готвач, майка не казваше на никого. Срам! Готвачка!“, разказва Роу в интервю за „Уикенд“.

Тя съжалява, че и днес наблюдава подобни предразсъдици за тази професия, но се радва, че благодарение на „Мастър шеф“ дават на хората възможност да погледнат от друг ъгъл на готвенето. Да изглежда секси.

Прегледана: 186683

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече