Срамота! „Стани богат“ държи пенсионери по 8 часа на студа срещу надник от 15 лева

0

20 лева на ден получават по-младите статисти в предаването „Стани богат“, а пенсионерите висят поне 8 часа на снимки за 15 лева надница, научи „Уикенд“. Обикновено статистите са едни и същи, защото няма много желаещи, заради ниския хонорар и студа в студиото.

„Искате ли да сте сред публиката на „Стани богат? Това е вашият шанс да сте на живо в студиото, да усетите атмосферата, да сте част от играта когато играчът се възползва от спасителната линия „Помощ от публиката“.

Набираме студийна публика, която да присъства и активно да участва в записите на следващи епизоди. Ангажираност – 8 снимачни часа, осигурен обяд (обедна почивка 45 минути) и вода. Хонорарът се изплаща в края на снимачният ден. Изпратете ни съобщение, ако вие или ваши близки проявяват интерес, посочете име, фамилия, възраст, телефон за контакт и ние ще се свържем с вас“ – гласи обявата на една от кастинг агенциите.

Зрителите на шоуто не спират да коментират, че публиката стои с якета и се вижда, че зъзне от студ, защото заради снимачната техника и прожекторите се налага да е по-студено в студиото.

Хората, които ходят като статисти, обикновено работят това и могат да бъдат видени в „Съдебен спор“, „Стани богат“, „Референдум“ и в някои от сериалите, където също играят статисти.

Има доста желаещи, които се отказват след като разберат, че си ангажиран цял ден за 20 лева, но повечето безработни пенсионери и студенти са доволни от припечелените с лесен труд пари, защо вкъщи няма да получат и толкова. Все пак преобладават критиките заради мизерните хонорари, защото част от парите отиват в кастинг агенцията, вместо за публиката. Проверка на „Уикенд“ показа, че някои агенции наистина злоупотребяват с хората, карайки ги да се снимат повече от 12 часа за жълти стотинки. Поинтересувахме се от обява за статисти в американска продукция и бяхме избрани.

„В 6 часа сутринта трябва да сте на линия. Обикновено снимките приключват до 18-19 часа, но не гарантираме, защото могат и да се проточат до след полунощ. Хонорарът е твърд – 40 лв за поне 12 часа снимки“ – заявиха ни от кастинг агенцията.

Със сигурност американците не дават 20 евро за статист, а поне 50 евро, но по-голямата част от хонорара се взима от фирмата, набираща служители, коментират запознати.

Прегледана: 142078

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече