Ще има ли „Мастършеф” 9?

0

Би Ти Ви спира кулинарното предаване поне за година

Феновете на кулинарните състезания тази есен няма да имат нищо за гледане. „Хелс Китчън” по Нова тв приключи през пролетта и поне до следващата няма да има нов сезон, а Би Ти Ви май се кани да спре „Мастършеф” за неопределено време. Там от есента ще се излъчват други риалитита, а готварското предаване е излязло в почивка, за която не е ясно кога ще приключи.

Към момента „Мастършеф” е на пауза. Заради неуспешния предишен, осми сезон на шоуто засега не се планира девети. Проверка на „Уикенд” показа, че не текат и кастинги за предстоящо издание на кулинарния формат, който до миналата година се радваше на много висок рейтинг. После обаче смениха цялото жури – на мястото на Андре Токев, Петър Михалчев и Силвена Роу влязоха Александър Таралежков, Илиан Кустев и Явор Сарафов.

Колкото и да са симпатични тримата нови, хората трудно ги приеха без нито едно от вече познатите лица – да не говорим, че има зрители, които още си надяват шоуто да събере отново на екран Токев и Михалчев с преместилия се в Нова тв Виктор Ангелов. Това не се случи, но още по-фатален за рейтинга се оказа подборът на участниците, които имаха меко казано скромни кулинарни умения и познания.
За разлика от предишни сезони, когато в предаването влизаха истински корифеи в кухнята, сега ясно личеше, че повечето не могат да готвят елементарни неща като например кекс или кюфтета. Победителката Марианна Александрова беше изключителен компромис в най-слабия сезон в историята на предаването у нас. Резултатът от всичко това беше рязко отдръпване на фенове от формата и замразяването на бъдещите му издания.  
Най-вероятно в телевизията все пак планират да върнат „Мастършеф” на екран някой ден, защото продължават да поддържат интерес към членовете на новото жури. Кустев, Таралежков и Сарафов често се появяват в ефира на Би Ти Ви като гости. Гледали сме ги и в „Преди обед”, и във викторината „Кой за знае?”. Но кога ще влязат в основната си роля в кухнята? Не е ясно. В момента предаването прави втора пауза за 10-те години, откакто се снима у нас. Първата беше през 2022-а. Тя се наложи заради ограниченията по време на пандемията.
Наесен праймтаймът на Би Ти Ви ще бъде зает основно от три големи проекта: риалитито за оцеляване „Островът на 100-те гривни”, наричано още Новият „Сървайвър”, риалитито „Бягство към победата”, продуцирано от Слави Трифонов, и музикалното състезание „Гласът на България”. Възможно е „Мастършеф” да се завърне следващата пролет, а е възможно и въобще да не го върнат в ефир.


Прегледана: 19074

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече