Явор Бахаров пафка по 5 джойнта на ден

0

Вратичка в Закона за движение по пътищата спаси Явор Бахаров от затвора заради шофиране под въздействие на наркотици. Преди дни 37-годишия актьор остана без шофьорска книжка и личния си автомобил, след като беше спрян за рутинна полицейска проверка на главния път София – Варна в близост до Велико Търново, но отказа да се подложи на тест за дрога.

Когато бил разпознат от полицаите и подканен да му бъде направен тест за наркотици, Явор Бахаров се пошегувал с тях, че знае какво ще отчете дрегера. Актьорът се е възползвал от правото да не дава проба – всеки автомобилен водач има право да откаже еднократно тест за алкохол и наркотици, но тогава колата му се конфискува, а шофьорската му книжка се отнема за срок от 2 г.

Въпреки отказа му да се положи на тест за наркотици, Бахаров не е бил задържан, а пуснат от полицаите, които все пак му отнели книжката и свалили регистрационните табели на колата. Ченгетата му повикали такси от Велико Търново, с което актьора се прибрал до София.

Поредният сблъсък на Явор Бахаров с органите на реда е показателен за неспособността на държавата да се справи с пандемията от пияни и дрогирани шофьори, вилнеещи по родните пътища. Само преди 3 г. – през февруари 2020 г., актьорът беше арестуван да шофира с коктейл от алкохол и наркотици в кръвта на едно от най-оживените места в Банско. Съдът в Разлог го наказа с една година затвор ефективно, 18 месеца без право да управлява автомобил и 500 лв. глоба. Актьорът обаче обжалва и през юни 2021 г. присъдата му скандално беше заменена с условна от по-висшата инстанция в Благоевград. Той трябваше и да се среща с пробационен служител в продължение на една година – нещо, което очевидно не се е случило, или най-малкото не е дало ефект.

Явор Бахаров има и други, по-ранни алкохолни провинения. През 2016 г. къдрокосия актьор беше арестуван в Созопол да шофира пиян и получи 9-месечна пробационна присъда от Бургаския съд. Поради тази причина едно от повдигнатите обвинения срещу него за
пиянската изцепка в Банско беше, че е нарушил закона в условията на повторност. Съдиите обаче си затвориха очите и го пожалиха – според буквата на закона присъдата му трябваше да е между 3 и 5 години затвор, а не условна.

Явор Бахаров е рецидивист на пътя по подобие на Георги Семерджиев – няколко пъти го залавят да шофира пиян и надрусан и въпреки това той отново е зад волана. Кой ще понесе отговорност, ако след време убие човек на пътя?“, негодуват в социалните мрежи от чадъра, спуснат над актьора.

Познати на Бахаров свидетелстват, че актьорът се дрогира от ранна тийнейджърска възраст, като през последните години е спрял твърдите наркотици, но не и марихуаната.

„Явор пуши по 5 джойнта на ден – от сутринта е под въздействието на опиати“, разказва запознат с пороците на популярния актьор от сериалите „Под прикритие“, „Съни бийч“ и „Стъклен дом“. На критиките на колеги, че е пристрастен към леката дрога, Бахаров отвръщал, че с марихуаната борел стреса и високото кръвно.

Малко преди Нова година Бахаров беше заловен да пуши трева в центъра на София, на пресечката на централните улици „Г.С. Раковски“ и „Аксаков“ и се наложи да пренощува в килията на 6-то РПУ в София. Впоследствие обаче от Софийска районна прокуратура прецениха, че случаят е маловажен и не си заслужава държавата да отделя ресурс, за да го изправя пред съда, напомня „Уикенд“.

Прегледана: 130906

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече