5 популярни жени у нас, жертви на насилие (Мария и Гущерова не си признават)

0

Всъщност списъкът е дълъг! Много дълъг! За домашното насилие няма звезден статут, възраст или материална зависимост! Дори богатите, дори известните, дори привидно щастливите популярни лица у нас могат да бъдат жертва на насилие.

Подбрахме най-знаковите истории на жени, жертви на агресия в родния хайлайф, но за съжаление можем да изредим още редица имена. Още по-жалкото е, че много от тях не си признават и все още живеят с насилниците си. Такива са случаите с фолк певицата Мария, чиито съпруг Мирослав бе задържан след побоя, но дни по-късно изпълнителката се върна при него. Говори се, че Светлана Гущерова също е жертва на системен тормоз, като е викала полиция посреднощ и се отърва със счупен пръст. Моделката отрича.

Софи Маринова

Името й стана нарицателно за известна жена, жертва на насилие у нас. Софи Маринова от години търпи агресията от страна на половинката си Тодор Давидов-Гринго, като десетки пъти е викала полиция в дома си. Софи два пъти си чупи ръката, като в началото признаваше, че травмата е следствие на удар от страна на мъжа й, но след това се отказваше от показанията си. Въпреки че преди повече от година Софка намери сили и се разведе с насилника, към днешна дата двамата отново са заедно.

Емилия

Не по-малко разтърсваща е историята на нейната колежка Емилия, която дълги години е търпяла психически и физически тормоз от страна на бившия си мъж Коко Динев. Макар фолк изпълнителката никога да не си е позволявала публично да говори по темата, близки до двойката неведнъж са посочвали Динев като насилник. Според запознати той два пъти й чупил носа, което довело и до серията от пластични операции, на които в последствие се подлага Емилия. В крайна сметка певицата съумя да намери сили и да се разведе, като днес е щастливо омъжена за Жорж Башур.

Яна Маринова

Макар днес да е щастлива в настоящата си връзка, преди години актрисата Яна Маринова е била жертва на брутален физически тормоз. В ученическите си години красавицата попада в лоша среда, където се влюбва в страховит гангстер, побойник и наркоман. Той често я пребивал, чупил й носа, а веднъж в изблик на гняв я прострелял в крака. Едва на 17 години Яна успява да се измъкне от порочната любов, но носи белега си и до днес.

Венцислава Тафкова

Белег от жестока агресия още носи и Мис България 2020 Венцислава Тафкова. Едва на 13 години, първата й детска и чиста любов се оказва не толкова невинна. Момчето забива макетно ножче в ръката й и Венцислава се разминава на косъм от това никога повече да не може да я движи. Тези дни моделката сподели, че е била жертва и на агресия от страна на съученичките си в училище, които я удряли, ритали и заплашвали с киселина. „Неслучайно, когато спечелих титлата „Мис България“ избрах да застана зад каузата Не на насилието, но никой не ме подкрепи“, не скри разочарованието си Тафкова.

Катрин Вачева

Обезобразена от футболиста Орлин Орлинов бе моделката Катрин Вачева. „Удари ме и ми счупи носа. Крещеше ми „Коя си ти, къде ще ходиш?“. Повали ме на земята, удряше ме в корема, в гърба. Станах цялата в кръв. Тегли ме 2 метра по корем до входа му. Всичко стана в кръв, целия му паркет. Първоначално каза, че трябва да ям много бой, защото съм хубава, а хубавите жени трябва да се бият. Разказвам всичко това, защото може и други момичета да му се вържат, да излязат с него“, бяха едни от първите думи на Вачева. Случаят е азбучен, тъй като след признанията на Катрин редица други жени излязоха с обвинения за насилие срещу спортиста.

Прегледана: 114432

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече